diumenge, 30 d’agost del 2009

Pedraforca. Paret del Mirador de Gresolet. Via VENTANA INDISCRETA

29/08/09 Mirador de Gresolet, via Ventana Indiscreta
Per acabar el mes d’agost hem quedat per fer un dinar a la casa que te en Ramon i la Marina a Saldes. Per tal de justificar el viatge anem a fer la via de la Ventana Indiscreta, al Mirador de Gresolet. En Ramon ja l’ha fet i ens farà de guia.
La via comença al revés, es a dir primer cal rapelar la via. Nosaltres ens equivoquem i baixem per la via de la Corona de Reina, què no esta equipada per rapelar i hem tingut que deixar bagues. Desprès revisant l’explicació a onaclimb, ens adonem que fent el ràpel del arbre que hi ha sota del pont del mirador, cal anar a buscar la reunió de la via ventana indiscreta, en lloc de la Corona de Reina, que esta equipada per rapelar. Reunions amb anelles.
Un cop a baix cal anar a buscar el començament de la via, en una cornisa amb un pitó i un altre assegurança.

onaclimb.com
El primer llarg va amb tendència a l’esquerra només hem trobat un parabolt, la dificultat es de IV.
El segon llarg es més vertical amb bona presa que cal anar buscant i dificultat mantinguda de V grau.
El tercer llarg es el més mantingut de la via. El pas més obligat es del segon al tercer parabolt, què allarga i es un passatge de 6a. Un cop passat aquest tram segueix per una placa mantinguda de V/V+amb les assegurances justes. Aquests llarg es d’uns 45m.
El quart llarg surt per la dreta per anar desprès en tendència a l’esquerra fins un passatge un pel desplomat. Llarg mantingut de V.
El cinquè llarg va per una placa mes ajaguda amb una dificultat de IV, perà amb només 3 parabolts. En cas d’estar mullada aquestes plaques pot augmentar la dificultat. La reunió es fa a la barana del Mirador.
Via molt recomanable, què es una opció a tenir en compte, per dies estranys al Pedra, una matinal o tarda. No toca el sol. La via esta pràcticament equipada es pot dur els aliens per reforçar algun passatge.
Per Ramon Prades, Jaume Galban i Joan Asín
La Corona de Reina es troba per tota la paret

primer llarg

al segon llarg la placa es fa més vertical

en Jaume arribant a la R-3

En Ramon al mateix lloc

sortida del quart llarg
en Jaume abans del desplom del quart llarg


navegant per la placa del darrer llarg

llestos pel final de festa


5 comentaris:

Llorenç ha dit...

VJa veus, aquestes les tenia mirades però mai m'hi he apropat...ara amb aquesta piada m'has recordat que es un bon moment per anar-hi! gracies! tenen bona pinta...i més si el rapel es l'acertat!

Joan Baraldes ha dit...

Gràcies per la informació, sempre que les havia mirat em semblava que la roca era dolenta i que no valien la pena. Serà qúestió d'anar-hi

salut i a tibar

joan asin ha dit...

Hola Llorenç a onaclimb, tens les explicacions dels ràpels, nosaltres vam anar confiats que en Ramon coneixia la baixada i no vam prestar atenció. Si baixeu des del arbre de sota el pont cal anar amb tendència a la dreta. Entre les vies corona de reina i ventana indiscreta han obert un altre via, equipada amb parabolts i a les reunions hi ha parabolts amb anelles per rapelar.

joan asin ha dit...

Hola Joan B es una bona alternativa a tenir en compte.

joan asin ha dit...

Hola Joan B es una bona alternativa a tenir en compte.