divendres, 28 d’agost del 2009

Plecs de la Vinya Nova, via GEM


26/08/09 Plecs de la Vinya Nova,via GEM
Aquets darrers dies d’agost tenia prevista una visita a Ordesa, l’any passat vam tenir pluja. El dimarts a la tarda una trucada hem deixava sense company per anar a Ordesa. Decebut ja que no hi ha tantes oportunitats per anar-hi, esperarem temps millors.
Un parell de trucades als companys que corren ja per Barcelona, treballant o no, fa que quedi per escalar amb en Jaume el dimecres per la tarda. Hem proposa d’anar als plecs de la Vinya Nova a repetir la via GEM, ja l’hem fet els dos però es una bona opció, en tenia bon record.
ressenya.net
Durant l’aproximació trobem més quantitat de vegetació i algun arbre caigut, es nota els efectes de la prohibició d’escalar, estarà prevists esborrar els camins tambè?????
La via comença on caven els ràpels de baixada dels plecs, via Urquiza-Olmo.
El primer pas es en flanqueig a l’esquerra un tant curiós que t’agafa en fred, desprès segueix per la placa, ben assegurades i roca netejada, la dificultat es de V. Reunió a l’alçada d’un gran arbre.
El segon llarg surt recte fins el primer parabolt, desprès cal travessar a l’esquerra, passatge curiós, per seguir uns metres verticals, passatges de dificultat mantinguda, desprès la dificultat baixa per anar a buscar una fissura-díedre, ben assegurat però que cal anar cercant els passatges. La dificultat es de V encara que mí pot haver-hi algun passatge aïllat de V+. Reunió a la dreta de la fissura.
El tercer llarg es de tràmit, canvi de reunió,se surt per l’esquerra i es supera un ressalt a l’esquerra per tornar a l’esperó, conjunt de IV, 1 pas de V.
El quart llarg segueix per la placa de l’esperó ben assegurat, passem amb algun pas d’A0 i V+, en lliure 6a+.
El cel s’ha anat ennegrint i es senten alguns trons. El darrer llarg surt per una placa i ens trobem un ressalt pas fi de V+ (A0), desprès anem a buscar un passatge desplomat amb presa però molt atlètic, aquí ja comencen a caure gotes, el passatge es de 6a+ o A0.
La pluja, suau, ens acompanya durant els ràpels, després para i arribem al cotxe amb sol ?. La via a la tarda toca l’ombra a partir de la segona tirada.
Per Jaume Galban i Joan Asín.
primer llarg
a la fissura-dìedre del 2º llarg
per la placa del 3er llarg

5e llarg


2 comentaris:

Mingo ha dit...

Ei Joan, ja hi tornem a ser (i que per molts anys). He estat tafanejant, les activitats de l'estiu, guaui molt bones passejades i suposo que ben compartides.
Salut i ben tornat

joan asin ha dit...

Hola Mingo,si ja tornem a tibar desprès d'uns dies de tranquilitat. Records