dimecres, 26 de gener del 2011

SERRAT DELS MONJOS,via Alba....oi?

26/01/11.  Amb en Ferran en teníem una de pendent, el darrer cop que vam quedar va ploure.  Avui però fa fred, parem a fer una cafè al Bar Anna del Bruc on trobem a una bona colla de coneguts i companys, així que allarguem una estona l’estada.  Avui anem a fer la via Alba…oi? recent oberta al Serrat del Monjos per en Jordi Martínez, és pot trobar tota la informació al bloc sibesmessanepren. Quan arribem a peu de via sorpresa ja hi ha una cordada.



La via té dues parts ben diferenciades, la primera fins a la feixa hi trobem 5 llargs de corda. El primer és el més difícil, comença per una placa amb una entrada força fina que segueix mantinguda  fins agafar un marcat esperó a l’esquerra  que ens porta a la R1,30m, V+,6a,V+. El segon llarg comença amb roca escamosa fins sota a un desplom que és supera amb dos passos  d’Ae, una sortida amb bones preses a la dreta ens deixa a la R2, 15m, A0,V,Ae,V. El tercer llarg surt per l’esquerra a buscar una placa ajaguda, amb líquens, R3, 30m, IV. El quart llarg surt a la dreta a buscar  un marcat díedre, un cop superat trobem a la R3,25m, V,V+. El cinquè segueix una placa ajaguda, R5, 60m, IV-,III. D’aquí és pot baixar anant a l’esquerra a buscar el torrent on trobarem el tram final equipat.  Encara hi ha trams amb roca delicada que amb el pas de cordades anirà quedant millor, aquest tram està equipat amb parabols de 8mm i claus, nosaltres només hem posat un tascó a l’entrada del díedre del quart llarg.
La segona part  la cosa canvia, pugem per la feixa fins el peu d’un seguit de plaques ajagudes i poc equipada. El sisè llarg va per una placa on només trobarem un parabolt, R6, 35m, IV. El setè llarg surt a l’esquerra per anar a buscar un marcat esperó amb un ressalt més vertical al mig, R7, 45m, V,V+,IV. El vuitè llarg trobem un ressalt d’entrada amb un passatge vertical, després la placa s’ajeu, R8,40m, V,IV. El novè llarg surt per una placa ajaguda a l’esquerra on no trobarem cap assegurança la R9 cal muntar-la, 60m, III,IV,III. Un darrer ressalt de 5 m fins el final de les dificultats.
Pugem uns metres fins a un coll on trobem una fita, amb un flanqueig descendent a la dreta fins a trobar el camí que amb 1:15h ens porta a l’aparcament.
Nosaltres hem estat tres hores i mitja en fer la via. La via li calen repeticions, encara trobarem llastres i roca que cal sanejar.
Per Ferran Álvarez i Joan Asín

al mantingut primer llarg

superant el desplom en Ae

tercer llarg

al díedre del quart llarg

a la placa ajaguda amb líquens del cinquè llarg

segona part sisè llarg

el setè llarg és el més mantingut i equipat de la segona part

vuitè llarg

novè llarg

sortint de la via

al cim

8 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Em pensava que serieu els primers en repetir-la i ja hi ha altres cordades que s'han avançat. El Jordi estarà content.
El Parce també la va fer i diu que se li va quedar un clau de la 4a. tirada a les mans, no se si el va tornar a clavar o bé ja no hi és i el vau trobar a faltar.
Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Joan B, jo vaig notar a faltar un clau al díedre seguint la tònica de l'equipament, però és fa bé el pas sense.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, escalant en dimecres, quina sort! i tot i això hi havia gent?
Sembla que el cap de setmana no pinta bé...a veure si no plou!

joan asin ha dit...

Jaume cal aprofitar un dia de festa, el cap de setmana no pinta gaire bé a veure com evoluciona.

Jaumegrimp ha dit...

Joan, la cordada que teníeu al davant era el meu company Wolfgang! ahir ens vam veure i em va comentar que dimecres va anar a fer aquesta via!

joan asin ha dit...

Jaume saps si varen acabar la via? a la segona part no els vam veure.

Gatsaule ha dit...

Curiós, una via acabada d'obrir i la trobo per tot arreu...., deu ser prou bona! Me l'apunto, que el lloc m'agrada!

joan asin ha dit...

Joan, encara esta tendre, una línia ben buscada.