diumenge, 11 de setembre del 2011

PELADET ORIENTAL, via NINO NINO

10/09/11. Després de les vacances ens retrobem amb en Juan Carlos i en Manel per tornar a fer un trio, cosa difícil d'aconseguir, això li dona un punt doncs. El dijous i divendres diverses trucades en busca d'on anar van acabar de cop amb la NINO NINO al Peladet Oriental.

el sostre de la R2 marca l'itinerari

Cal dir que tot que el Peladet Oriental és troba al ben mig del Montsec la qual cosa va lligada a NO ESCALAR a l'estiu per que et pots desfer o assecar, això depèn. La seva orientació permet que no hi toqui el sol fins a la quarts d'una o la una del migdia, afegint que les vies tenen quatre o cinc llarg és pot fer mitja via a l'ombra. La seva situació també fa que faci aire normalment.

Preveient que avui farà calor ens trobem a les 6:30h a Sant Just i a les 10h del matí ja estàvem començant, previ sorteig ????

la paret i la ressenya original dels aperturistes

informació als bocs dels aperturistes RUMBA TEAM i Piratas del Grado

Al peu de via hi trobarem una N picada a la roca. El primer llarg comença per una placa ajaguda que ens porta a un petit díedre barrat per un sostret que superem amb uns passatges atlètics per la dreta. Seguim per la placa fins a un marcat díedre a protegir, sortint al final a la dreta i pujar directament per una placa que s'ajeu fins arribar a la R1, 50m.
El segon llarg surt a l'esquerra per superar un ressalt i en tendència a la dreta anar a buscar la gran placa. La placa és presenta vertical i mantinguda on cal anar buscant els passatges, amb assegurances justes. R2 30m. Espectacular emplaçament en un balcó amb vistes.
El tercer llarg surt espectacularment per la dreta del sostre i superat una placa desplomada (pas llarg). Seguim per les plaques amb un passatge desplomat per entrar al darrer ressalt (pas Ae, nosaltres), en tendència a l'esquerra a buscar la R3, 35m.
El quart llarg va buscant la línia més interessant passant dos ressalts, amb el seus pasets atlètics. R3 a la dreta sota d'un fissura desplomada, 30m. Aquí trobem el llibre de visita on veiem que hem fet la segona ascensió.
El cinquè llarg tot i ser surt ens reserva una sortida atlètica en bavaresa per una ampla fissura a equipar. R5 20m.
La via té la marca RUMBA TEAM, línia ben buscada, exigent, assegurances justes amb algun passatge obligat i sorpresa al llibre de visites. Cal portar 10-12 cintes exprés, tascons i friends fins el 2 de Camalot per afegir al gust. Dificultat obligada 6a.
Al cim ens trobem al Nico i company (logalldeponent) que també venien a fer la via,hprimer  han anat  a la Bernatac i ara a la NINO NINO sota un  sol de valent, però la gent de Lleida son de secà.
Per Juan Carlos Sánchez, Manel Díaz i Joan Asín

al primer llarg

navegant a la mantinguda placa del segon llarg

espectacular sortida a l'inici del tercer llarg

superant ressalts al quart llarg

 superant l'espectacular fissura del darrer llarg

a ple sol al cim

ens sentim vigilats per l'amo i senyor del Montsec

10 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats Joan! sembla mentida que s'hi pugui escalar amb la calor que fa...es veu molt maca i potent.

Fino ha dit...

Felicitats per aquesta segona!!! El balcó de la segona reunió és preciós. Heu fet unes fotos molt guapes, la de l´inici del tercer llarg boníssima...

Salut!

joan asin ha dit...

Jaume, és un bon recurs si matines una mica.
Ei David felicitats a vosaltres per obrir aquesta via tan guapa.

nico ha dit...

Hola Joan, varem patir una mica de calor però com dius som gent de seca, sort que l'aire que bufava baixava la sensació de calor. molt guapa la via.

Fins aviat salut i forces grimpades.
Nico
Lo Gall

RUMBA TEAM ha dit...

felicitats! aquest cop nose qui ha fet la primera pero no hi havia cervesa! tu nico vares fotret la de la guineu no??
Bueno m'alegro que us agrades i em fa gracia lo de "asegurances justes" jaja vamos que ni en sobren n'hi en falten! perfecte!
Salut a tots i Joan ara si que no tinc dubte de que et dec una bona birra!

Mingo ha dit...

Felicitats Joan, devieu de matinar força pq quan toca el sol, és de jústicia i més ara que fa el que no ha fet aquest estiu.
Eiii Nico que ja has fet 7a?. Vinga una abraçada

joan asin ha dit...

Ei Nico el sol era de justícia je,je.
Bernat ja comences a tenir un problema de morositat haurem de parlar amb el cobrador del frac o millor a la camorra je,je.
Mingo el teus companys si que la van suar, nosaltres a les 10h estàvem a peu de via.

nico ha dit...

Tot il•lusionat que anàvem a fer la via per fotre’ns un altra CERBECETA,i sant tornem-hi amb la llei de murfi tots a la mateixa via, aquesta vegada ens ham passat per davant lo Joan amb els col•legues .
Que be avera nat una birra fresqueta al cim¡¡¡¡¡Bernat les bones costums no s'han de perdre mai, ens tens mal acostumats i desprès passa lo que passa no trobem les birres i te fiquem a parir, de bon rollo.
Mingo el 7a fa tems que els feia ara no em pujo al canto d'un duro però lo intentem. Salut i forces grimpades companys.
Lo Nico.

Llorenç ha dit...

uf!!! quina mandra ara amb tanta calor!!! sou uns temeraris! a veure si de cara a la tardor ens apropem a fer un stage a Rubies!!!es veu molt guapo els passsos sota el sostre! je je je!

joan asin ha dit...

Nico la cervesa ens l'estàvem bevent al Bar Cirera quan vosaltres estàveu fent-la, je,je.
Llorenç tu ja saps que és pot escalar a Rúbies si matines, la Cita a cegues la vam acabar el mes d'agost.La via és molt guapa.