dimarts, 21 d’abril del 2015

VOLTA MONTE ROSA 6. MONTE ROSA HÜTTE-PIC LUDWIGSHOHE-REFUGI CITTA DI MANTOVA

16/04/15. Tots aquests dies ha fet molt bon temps, però avui al migdia s’espera un canvi de les condicions meteorològiques amb núvols . En aquesta jornada hem de passar el coll de Lys de 4272m, passatge clau pel retorn al nostre punt de partida.

Sortim del refugi fem el ritual de comprovació d’Arva de cada matí i comencem a pujar per la gran gelera. Els tres spidermans del grup van tirant i un segon grup va fent més lentament. Al cap d’una estona hem trobo navegant entre dos aigües, els que van davant no els puc agafar i els del darrera no els veig (van agafar un altre itinerari), així què ben carregat de totes del mesures de seguretat, pala, arva, sondes, talabard, cargol de glaç, tibloc, bagues, mosquetons, grampons, piolet....però sol vaig navegant per la gelera. Quan arribo al coll no hi ha ni rastre del primer grup, veig gent a cim del Ludwigshohe 4344m i vaig a fer-lo. Faig el cim sol, ja no hi ha ningú, a l’hora de baixar els núvols envoltem el cim i el coll, la visibilitat és redueix no veient el relleu. Segueixo les petjades de pujada però en un canvi de vessant les perdo, uns moments de dubtes i finalment veig la motxilla a baix i hem serveis de referència per arribar-hi. Hem poso els esquís i vaig cap el coll just en el moment què hem retrobo amb els tres companys del primer grup, ells han fet la Punta  Gnifetti. Fem plegats els descens amb poca visibilitat del relleu i neu dura i variant fins el refugi Citta di Mantova 3500m. El temps i va empitjorant i un cop instal·lats al refugi arriba el segon grup. Bé està el que bé acaba, però un altre cop haurem de vigilar de no quedar-se sol al mig d’una glacera (lliçó apresa). El dia empitjora i és posa a nevar....








FOTOCIM

 

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Fa molts anys anat a fer la Punta Gnifetti vàrem passar pel coll de Lys i recordo que s'hi notava l'alçada ja...és molt ferma tota aquesta zona.
Llàstima que es girés el temps...s'et nota a la cara que fèia fred hehe

joan asin ha dit...

Jaume el canvi de temps ens va agafar just al coll de Lys..