divendres, 16 de desembre del 2016

MONTSERRAT. LA VELLA. Via LA DANSA DE LA PLUJA.

14/12/16.Entre boires ens endinsem a la zona d’Ecos a la recerca de la Vella. Tenim una bona aproximació d’aquelles d’anar fent pel davant. Fa uns dies amb el Jordi Ll. Vam anar des de Can Maçana, passant pel Refugi d’Agulles Vicenç Barbé. L’opció avui és de pujar directament al coll de Port (Porc) des de la carretera de Can Maçana al Monestir, aparquem a una zona de Pic Nic, el camí està ben marcat amb cartells fins arribar al coll. Seguim el camí passant per la Balma de les Pruneres, el camí continua, ja veiem la cara oest de la Vella i la seva mítica aresta Brucs, el camí baixa i just  a l’alçada de la vessant est trobem una canal per on podem pujar fins a peu de via (parabolts visibles). Preveure d’una hora i mitja a dues, segons l’itinerari escollit i el ritme.


La via va per la vessant est, buscant-se pas entre desploms i balmes, en quatre llargs de corda.
Primer llarg de placa amb entrada vertical què va perdent a mida què anem pujant. Podem fer reunió en un arbre a la vertical i després fer un canvi de reunió. Nosaltres hem pujat directament, 50m.
El segon llarg sortim en flanqueig a la dreta per agafar la línia de parabolts, força desplomat al mig, fins a la R2 en un forat (incòmoda).
El tercer llarg comença en Ae de bon fer, per sortir en lliure fins un parabolt on haurem de flanquejar a la dreta entrant en una gran balma, pedra solta al terra, R3 molt incòmoda.
El quart llarg flanquegem a la dreta i agafem un altre línia de parabolts, aquest cop podem alternar l’Ae amb sortides en lliure,  amb una mica de traça la podem fer en Ae.

El descens el fem amb un ràpel de 30m per la vessant nord, per accedir a l’instal·lació haurem de desgrimpar uns metres. Del coll baixem per la canal de la vessant est, què ens porta a peu de via.

Al cim hem trobat un pot de registre on podem veure les poques ascensions fetes a l’agulla.
DADES
Primera ascensió: 3/12/2004
Per: Isabel Notivoli, Joan Vidal.
Equipament: Totalment amb parabolts del 8.
Material: 12 cintes exprés, 2 estreps.
Dificultat: V/Ae.
Ressenya Joan Vidal a la nochedelloro

Una via d’escalada combinada què és una bona opció per pujar a la Vella, en un entorn idíl·lic, solitari i perdut. Recomanable.

Per: Manel Benavent, Antonio Gómez, Joan Asín,.
  
primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
arribant a la R4, cim
FOTOCIM
ràpel

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una bona caminada Joan ! Mai he pujat aquesta agulla, pot ser una bona manera de descobrir-la.

Cosisme ha dit...

I l'Aresta Brucs què tal és? En teniu alguna referència??

joan asin ha dit...

Una via mítica típica aresta Brucs. Jo no l'he fet

joan asin ha dit...

És una bona opció Jaume