dimarts, 18 de desembre del 2018

MALANYEU. PARET DEL DEVESSÓ. Vies PA-BA i INCONDICIONALS DE MALANYEU

17/12/18. Avui seguim amb la recuperació activa del dit amb el Jaume Planell, en el paper de Traumatòleg de capçalera. Anem a Malanyeu i quan arribem la paret del Devessó encara està a l’ombra, ben abrigats fem l’aproximació. Anem a la via PA-BA oberta aquest més de novembre passat. La línia busca pas entre vies, coincidint amb el segon llarg de la via Sac d’impaciència, amb un primer llarg molt bo i un tercer amb una curta placa intensa, la via està totalment equipada. Baixem amb tres ràpels i estem en aquell punt de si fem un altre via o no, al final dit i fet anem a fer la via Incondicionals de Malanyeu. A questa via està pràcticament equipada amb ponts de roca, però serà necessari portar un joc de friends i algun tascó o tricams. Els ponts de roca ja acusant el pas del temps i fa una mica d’angúnia. La via és entretinguda i cal anar cercant els passatges i l’itinerari.


Via: PA-BA
Primera ascensió: octubre 2018
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldes.
Equipament. Totalment equipada amb parabolts i algun pont de roca.
Material: 13 cintes exprés.
Dificultat: 6a. Obligat V/V+/Ae.
Descens: en tres ràpels de corda (25-30-30)

Primer llarg: Placa molt mantinguda totalment equipada, amb una primera part amb assegurances més properes i una segona més distanciades amb passatges més obligats amb preses més romes i roca a controlar en algun passatge.

Segon llarg: Coincideix amb la primera part amb el segon llarg de la via Sac d´impaciència. Sortim per una placa en tendència a la dreta per seguir verticalment fins a la R2 de la via Sac d’Impaciència , la deixem i seguim per unes grades fàcils, roca trencada fins a la R2 al peu d’una placa.

Tercer llarg: placa compacta on cal anar cercant el passatge amb preses petites de ma i peus amb alguna adherència. Les assegurances estan molt properes i suposo què és pot fer amb Ae. El llarg és molt curt nosaltres hem enllaçat amb el quart per terreny fàcil fins el cim.







Via: INCONDICIONALS DE MALANYEU
Primera ascensió: novembre  2013
Per: Antoni Alarcón, Joan Baraldes.
Equipament. Molt equipada amb ponts de roca.
Material: Joc de Friends, tascons o tricams, 12 cintes exprés.
Dificultat: V.
Descens: en tres ràpels de corda (30-30-30)


Primer Llarg: segueix un esperó vertical, anem seguint ponts de roca fins a un passatge més vertical on no veiem el següent pont de roca, després de dubtar hem passat per la dreta. Seguim i hem d’anar a buscar la placa de la dreta què ens porta a la R1.

Segon llarg: sortim recte i anem seguint els ponts de roca fins a entrar a una zona herbosa R2 en una gran alzina.

Tercer llarg sortim per la placa verticalment primer per anar en flanqueig a l’esquerra a cercar una fissura per on pugem i sortir a l’esquerra per anar a busca l’aresta i fer la R3 al cim (via de la Carla).

Via entretinguda on cal estar atent per anar cercant el passatge sempre va a l’esquerra de la via de la Carla què va molt propera.







En resum, avui hem fet dues vies entretingudes on cal anar fent mica en mica, una equipada força equipada on vas forçant els passatges i un altre on l’estat dels ponts roca et donen un punt d’angúnia acompanyat d’anar cercant l’itinerari. Al final un matí força entretingut.

Per: Jaume Planell, Joan Asín.

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Un matí ben aprofitat Joan, ningú diria que has estat aturat, enhorabona. Malanyeu és sorprenent, ara fèia dies que no hi anava i m'ha encantat.

joan asin ha dit...

Malanyeu sempre és un bon recurs Jaume, avui hem fet la darrera via oberta je,je

Joan Baraldes ha dit...

Ànims Joan,
Aviat tornaràs a estar del tot recuperat !!
Bones Festes