diumenge, 3 de març del 2013

PUNTA DE LA VINYOLA, CANAL AMAGADA

vista des del coll de Pimorens
 2/03/13. La llevantada dels dijous i divendres no va deixar gaire neu a la Cerdanya, però sembla que ha ventat, així que podem trobar zones molt innivades i unes altres de ventades. A la zona de Pimorens hi ha força neu. Avui tenim la intenció de fer una ascensió d’esquí alpinisme. Ben carregats amb els estris per fer una canal i els d’esquí de muntanya comencem al coll de Pimorens on també hi ha altres cordades preparant-se. Unes dues hores i mitja ens deixen al peu de la canal on deixem els esquís i ens preparem. Hi han tres cordes més dues al díedre Nord i un altre al esperó, però la neu recent i poc gruix els ha fet abandonar.
la canal amagada
La canal amagada, tot i trobar la neu recent, s’ha deixat fer. Hem pujat sense cordes, trobant quatre ressalts mixtes que li han posat un punt de pebre a l’ascensió.
Anem a buscar la gran canal de l’esquerra per on baixem fins a retrobar els esquís al peu de la canal.
La baixada ha estat un seguit de flanquejos, amb alguna remada fins a retrobar les pistes d'esquí, que ens porten de nou al coll de Pimorens.
Una bona ascensió complerta d’esquí alpinisme, amb un dia esplèndid (primaveral).
Per: Pep García, Xavier Samsó i Joan Asín


ben carregat comencem l'aproximació

molta neu i un dia esplèndid

al fons la veiem el nostre objectiu

darreres pendents 

deixem els esquís i comencem l'ascensió per la canal

molta neu fresca a la canal

a la part mitja

sortint a la pala final

arribant a la carena

FOTOCIM

baixant a buscar els esquís

baixada en flanqueig constant

5 comentaris:

  1. Enhorabona, amb el dia que va fer, quina disfrutada!

    ResponElimina
  2. Guapissima la sortida !!
    Aquesta vegada el temps va estar de la vostra part.
    Salut i a escalar

    ResponElimina
  3. Jaume, Joan, el dia va ser de primavera però a l'ombre la temperatura era baixa.

    ResponElimina
  4. Felicitats Joan, una bona ascensió amb un bon dia, no es pot demanar mes, oi? Salut. Manel & Ita

    ResponElimina