dijous, 26 d’octubre del 2017

JORDÀNIA. PETRA

7-8/10/17. Petra al seu voltant s’han trobat poblats neolítics què daten d’uns 7000 a.C.
Els Nabateos, una tribu nòmada de l’Aràbia Occidental és van assentar en aquesta zona  el segle VI a.C. Durant 500 anys van construir la ciutat de Petra. En el seu màxim esplendor vam arribar a ser 30.000 habitants.

Arribem al migdia del 7, via Barcelona-Frankfurt-Amman i un autobús des d’Amman a Wadi Musa. Ens trobem amb el Pep i la Txus què van sortir un dia abans.
 La primera visita ens porta pel canó d’ El Siq d’una longitud de 1,2 Km, entre escarpades parets on se’n van els ulls, veiem formes, colors, textures, tot un espectacle. El canó desemboca al “Tresor” la façana amb les seves columnes. Seguim el canó i s’obre passant per la zona de les façanes. Abans d’arribar al teatre agafem un trencall a mà esquerra i pugem per unes escales fins arribar al cim del Jebel Mabad. Al cim trobem una cisterna i l’altar per a Sacrificis, un bon mirador poc conquerregut, hem estat sols. Baixem per l’altre vessant quedant un itinerari circular, passem per la Tomba de soldats Romans i seguim fins el Gran Temple. Arribats a aquest punt ja s’està fent tard així què retornem passant pel teatre.

























El 8, arribem a primera hora, avui abans d’entrar al canó d’ El Siq anem a la dreta per un túnel què ens porta al canó de Wadi Muthlim, molt espectacular, forà del circuït turístic, hem estat sols. A la sortida anem a veure la zona de les Tombes Reals  i seguir fins el Monestir Al-Deir. Retornem per l’itinerari més turístisc.





















2 comentaris: