dilluns, 19 d’octubre del 2015

MONTROIG, PALA ALTA, Via CAPITÁN VENENO

17/10/15. Tornem al Mont-roig amb la seva D.O. vies curtes però intenses. Avui anem a la via “Capitán Veneno”.  La pista fins el coll de Porta està mol malmesa després de les puges i ens a costat tot i anar amb tracció 4x4, així què és millor deixar el cotxe a l’inici, al peu de l’Agulla dels Pelats, fins què no s’arregli.
Tot estant al coll amb sol la temperatura és fresqueta, però a peu de via canvia i el sol és deixa sentir. Quan arribem ja hi ha una cordada començant la via “Suave és la noche”. La nostra via comença més a la dreta, entre mig hi ha un altre equipada amb parabolts.


ressenya
Intuïm la fissura per on ha de començar la via però no és veu cap equipament, al final veiem dos espits en una olaca molt a dalt.. La pedre decideix i em toca començar.
El Primer llarg comença remuntant un ressalt per agafar una fissura (neta) vertical, la podrem amanir al gust amb friends, quan s’acaba hem d’anar a la dreta a buscar un pitó. Al pas abans és trenca una presa de ma, ensurt i volada el camalot del 2 aguanta bé. Després del pitó seguim fins el peu de la placa, amb dos espits, tot i marcar V+, l’A0 s’agraeix. En aquest primer llarg ja veiem la tònica de la via.
El segon llarg flanquegem a la dreta des de la reunió a buscar una gran fissura per on pujarem fins el seu final, amb passatges atlètics, on haurem de sortir a la dreta a buscar una re prisa herbosa i seguir-la fins a trobar la R2.
El tercer llarg, és curt però intens, comencem amb dos passos d’Ae (alien verd) i després ens deixem anar per un díedre fins a la R3 en un balcó, al peu d’una gran placa.
El quart llarg segueix per la placa, equipada amb espits i algun pitó, alternem l’Ae i sortides en lliure, al final trobem un ressalt amb una entrada atlètica. Llarg vertical i mantingut.
En resum via amb dues parts diferenciades, els dos primers llargs per fissures , semi equipats i trams d’autoprotecció, la roca tot i esser bona haurem de vigilar. Els Dos darrers llarg pràcticament equipats, per plaques verticals i mantingudes.
Descens caminant cap a l’Est fins el coll de Porta.
DADES
Primera ascensió: febrer, 1990
Per: a. Jiménez, J. Godoy, E. Saura i J. Escuer
Equipament: espits i pitons.
Material: 15 cintes exprés (alguna de llarga), joc complet de friends, del 0 al Camalot del 3, estrep.
Dificultat: en lliure 6c, obligada V+ (a equipar) /Ae.
Informació: lanochedelloro.
Per: Manel Díaz, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín
equipant la fussura a l'inici del primer llarg
primer llarg

arribant a la R1
inici del segon llarg


segon llarg abans del passatge atlètic del flanqueig a la dreta

segon llarg

al curt tercer llarg

tercer llarg

iniciant el quart llarg

quart llarg

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Veig que tornes envelat de Còrsega! renoi amb la via! sort que el C-2 va aguantar no? li deuries fer uns quants petons! Enhorabona pel viote.

joan asin ha dit...

Ei jaume una via curta però intensa..el C2 un 10