dissabte, 6 de juny del 2009

ROCA DE LA PRESIDENTA, via Canvi Climbàtic

ressenya d'onaclimb.com
06/06/09.
Aquests dissabte hem quedat amb en Jaume per fer una matinal a Montserrat, ja fa dies que tinc ganes de fer la via Canvi Climbàtic, s’ha posat de moda, al centre ja la fet molta gent i per internet també hi ha forces piulades. A Collbató ens trobem amb en Manel i Ramon que van a un altre via dels germans Masó, la INFITY, recent sortida del forn. Abans d’arribar a Collbató ens han caigut quatre gotes, que ens fan dubta si anirà a més o no.
La via Infinity esta a la roca dels col·leccionistes molt propera a la via que anem nosaltres, així que fem plegats l’aproximació. A peu de la nostra via ens separem, quan ens preparem em dono compte que no he agafat el micros ni tascons, s’han quedat al cotxe. Sembla però que no son necessaris ja u esbrinarem.
El primer llarg va per una placa ajaguda, ens veu un espit una mica alt però abans ens trobem un pitó, la dificultat màxima es de IV.
El segon llarg també per placa es d’una dificultat mantinguda, màxim V, cal anar seguint les assegurances.
El tercer llarg segueix amb la mateixa tònica però amb un passatge un mica desplomat V+, no obligat.
El quart llarg comença fent oposició amb un arbre fins el primer espit, hi ha 3 assegurances seguides dificultat màxima 6a, no obligat.
El cim es molt petit, hi ha un pot amb el llibre de visites.
Al final no hem necessitat res de material, la via esta ben assegurada. Via recomanable, successió de plaques que es van empalmant fins arribar a la roca de la Presidenta.
Per Jaume Galban i Joan Asín



primer llarg

entrada de la R-2

tercer llarg

la roca del col·leccionistes

R-4 des del cim

A la R-4