dimecres, 30 de juny del 2010

Elefantet (esq), via CHACHI PIRULI

30/06/10. Tot pujant cap a Montserrat a Monistrol em trobo amb en Jaume, Armando i Monsio que van a fer la Pique Longue, salutacions i arribo a la tanca del monestir on m'espera l'Antoni, entrem amb un sol cotxe. Després de les preparacions i just al davant una cara coneguda (de les virtuals clar) és en Joan Casòliva, Gatsaule, presentacions i xerrada que és va allargant, però com hem vingut a escalar quedem per fer-ne alguna la propera setmana.
Avui la primera intenció era anar a la Boy Roca, però els núvols de l'arribada i la mandra de pujar escales ens decantem per anar a la Chachi Piruli.
Avui entrarem per la variant de l'esquerra que no hem fet. El primer llarg comença per una placa amb una llastra, assegurada amb dos ponts de roca, que és va adreçant fins un petit desplom, amb una dificultat màxima de cinquè.

El segon llarg flaqueja a la dreta fins despenjar-se d'un pitó amb una baga, és travessa una terrassa i és munta reunió en un arbre i parabolt.
El tercer llarg segueix una immensa placa, entrem per la variant però enseguida ens adonem que cal tibar de valent, així que s'imposa un flanqueig per anar a buscar l'original per on seguim, però que tampoc regala, passos de 6a i V+.
El quart i cinquè llarg els empalmen, una sortida vertical V i en tendència a la dreta IV+ a buscar una canal. Al final una placa de IV per arribar a la reunió. Amb 60m és molt just millor fer les dues tirades.
El sisè llarg surt en oposició per anar a buscar la placa de l'esquerra per on és segueix navegant amb una dificultat de 6a al inici i V+ després. Un cop superat la placa vertical s'ajeu fins a la reunió.
El darrer llarg va a buscar el darrer ressalt assegurat amb dos parabolts IV+ i després fàcil fins el cim.
En resum un via que regala res amb tres plaques mantingudes i verticals. Via equipada portar unes 12 cintes exprés. Trobareu la ressenya a escalatroncs i a la noche del loro


Per Antoni Gómez i Joan Asín

10 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,

Aquesta és una via molt maca i que te trams força difícils en els que cal escalar entre assegurances. L'unic tram que no em va agradar va ser la segona tirada, el flanqueig de roca trencada i despenjar-se avall.
Ara ja faig horari d'estiu i no treballo cap tarda. Quan et vagi bé quedem

salut i a tibar

Eduard ha dit...

Epa Joan!! Llàstima que no us animéssiu a seguir per la variant, de veritat que val la pena. La via, xula, llàstima del bosquet que has de creuar i que li treu continuïtat, però ara a l'ombra de tarda s'hi ha d'estar de conya!!

Una abraçada!

joan asin ha dit...

Joan B ja l'havia fet algun altre cop però le trobat més dura del que recordava. Ja quedarem.
Eduard em va faltar grau per a disfrutar la tercera tirada de la variant, per lóriginal no regala res tampoc. Records.

Gatsaule ha dit...

Veig que la via és prou xula, vam estar a punt de seguir-vos, que a aquesta no hi hem estat. Em va agradar de veure-us finalment en persona a tu i al Toni, curiosament, no et vaig veure tan prim com surts a les fotos.... Quina càmera fas servir, que m'interessa!!

joan asin ha dit...

Ei Joan, a tu et vaig trobar més alt del que et feia, la càmera dels darrers posts és una lumix TZ10, de Panasonic, un bon regal de l'aniversari-sant,passat. Ja diràs si et va bé quedar el proper dimarts. Records

Llorenç ha dit...

uuuyyy yyuuyy yuuu!!! aixó ja embla una historia d'amor!!!


Joan Asín! en 4 dies has conegut un munt de bloggers! vigila que es adictiu!

Per cert! jo et vaig veure m´s prim del que hem pensava!!! je je je!

joan asin ha dit...

Llorenç,je,je,je no tinguis gelós la trobada més abusarada ha estat amb tu, obrir una via sense coneixents.Records.

Gatsaule ha dit...

No em vull ficar al mig de tu i el KutreLlorenç, però si no hi ha inconvenients ni problemes de banyes, podem quedar dimarts vinent cap a les 4 on vulguis!

Llorenç ha dit...

je je je!no se jo eh??? que el Gatsaule es un "lince"! a veure que feu!

Hem de començar a concretar com i quan fem la trobada! després de vacances, que ara fot massa calor!


Que tal a Ager, (serrat de corones o Fontfreda), Montroig extrem, cavallers, Rubies!!! je je je

joan asin ha dit...

Bé ja veig que haurem de parlar d'un trio o millor d'una orgia escaladora clar. La trobada la podem fer a un lloc on és pugui acompanyar amb un bon tiberi no?.Joan quedem pel proper dimarts, ja quedarem.