dissabte, 7 d’agost del 2010

Agulla del Contrafort, via Bon vent i barca nova + Agulla de la Pelada, via Tobilets

7/8/10 dissabte. L'idea avui era de fer una matinal. A l'hora de triar a quina via anàvem en Ramón ens soprèn amb aquestes dues vies, publicades en un Vertex. Dubtem doncs fa un cert olor a aventura.... Al final però ens decidim i anem cap Agulles.
Fem l'aproximació cap el coll d'Agulles i una mica abans d'arribar-hi surt un corriol, hi ha una fita, que ens porta fins a peu de via.

La via comença per un díedre amb una entrada força atlètica i tècnica, és pot posar un camalot del 2 i un tascó V,V+, trobem un pitó un pas més i sortim a una canal díedre amb roca discreta IV,trobem un altre pitó. Passem a la paret de la dreta, ara amb bona roca un espit assegura un pas d'entrada a la placa V-, seguim navegant per la placa IV,IV+, abans d'entrar a la reunió hi ha un espit amb una plaqueta recuperable, que jo no he vist?. La reunió és fa sota un sostre.

El segon llarg surt amb 3 passos d'A1 o A0 (3 pitons), segueix per l'esperó IV+,IV, trobem un altre pitó i després s'ajeu força amb roca solta fins al cim del contrafort. Amb un curt ràpel baixem a la canal.
Del coll sortim per un pas atlètic hi ha un pitó.Segueix un tram per un díedre amb roca discreta fins arribar a una savina seca però forta, tram de V ,és pot posar algun alien. Després la qualitat de la roca canvia, una placa vertical amb bones preses i roca ens deixa a una reunió penjada.
El darrer llarg va per una placa amb forces espits amb una dificultat de V, V+ (A0). Passat el tram més vertical el terreny i la dificultat s'ajeu, només trobarem un espit fins el cim.
Avui no veiem ningú per les Agulles, temps de vacances?. Aquesta és una bona combinació encara que son dues vies de contrastos, trams amb roca discreta i trams amb bona roca, trams assegurats i trams menys on cal portar aliens i friends fins el 2 de camalot i algun tascó, estrep útil.
En resum via d'aventura però que cal tenir en compte una opció diferent.
Per:Jaume, Ramón i Joan

4 comentaris:

bomberenlluita ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gatsaule ha dit...

Una altra bona combinació a tenir en compte per alguna tarda a Agulles...

Mingo ha dit...

Aquesta combinació l'havia mirada però la roca i que en la guia del Hita diu que s'ha de portar claus m'havien fet enrera, veig que de claus res de res. Felicitats per l'activitat

Mariona ha dit...

molt maco el blog papii :) jajajajjaa