diumenge, 19 de desembre del 2010

CAP DEL RAS, PARET DE SANTA LIS, via REPICATRUGES

18/12/10.  Avui amb en Juan Carlos tornem al Cap del Ras, fent la parada de rigor al bar Sport de Bellcaire, on hem trobat a una bona colla del Centre que anaven a Sant Llorenç de Montgai. Amb el fred que fa cau un segon cafè i una mica més de xerrada, al final però marxem amb una mica de mandra.



Hem escollit una via curta a la paret de Santa Lis que és la primera paret que trobem  després del desviament i a l’esquerra de les antenes que hi ha al cim. La Repicatruges és una via oberta per en Bernat Jover i en Noel Alonso el passat 28/02/10  per baix i sense expansions, on trobarem algun pitó i ponts de roca. Cal portar un joc de friends fins el nº3, tascons, algun pitó i estreps poden ser útils. La roca a trams és delicada. És pot trobar la ressenya al bloc del Bernat, RUMBA TEAM.


L'aproximació la fem directament des de la pista a l'alçada de la paret en uns 30minuts.

El primer llarg va per una placa força vertical (V+) amb roca vermellosa i delicada, va a buscar un sinuós díedre on és concenten els passatges més difícils de la via, que superem amb ajut d’algun pas d’estrep, (6a+ en lliure). Un aeri flanqueig a la dreta ens deixa al peu d’un marcat díedre (V), pugem uns metres i trobem la R1.
El segon llarg segueix pel díedre amb bona roca (vermella i punxenca (V).  Al final flanquegem a l’esquerra, després de barallar-se amb una savina, trobem un pitó al peu d’una placa on cal tibar i buscar el passatge (V+). Seguim pel díedre de la dreta (V) fins a trobar la R2, amb un pas difícil per entrar-hi.
El tercer llarg supera una placa, sortim recte amb vegetació,  superem la placa per la dreta (V+/6a), després per terreny més fàcil sortim a un feixa on trobem la R3. Fem un canvi de reunió flanquejant a l’esquerra fins el peu d’un díedre molt marcat.
El quart llarg és espectacular, pugem pel díedre vertical però amb bones preses, un flanqueig a la dreta (IV) fins al peu d’una mena de dit de roca. Un pas atlètic per entrar a un altre díedre (V) el seguim fins a la R que la trobem a sobre en una mena de balcó. Trobem el llibre de registre on podem veure que hem fet la segona repetició.
El cinquè llarg de tràmit, surt per la placa de la dreta, quan més a la dreta més fàcil, (V). Anem a buscar l’aresta i per terreny fàcil fins el cim.
Una via curta, intensa on cal treballar-se la, a nosaltres ens ha deixat  satisfets. No serà una clàssica, però recomanable per gaudir de terreny d’aventura, amb roca delicada a trams i passatges obligats. 
Al cim ens trobem a un altre cordada que surt de la via Akhenaton, ens saludem i ens fem fotos respectivament, quan ens donem l’adreça de correu, resulta que ja tenim una coneixença virtual, son la Clara i l’Oriol. La baixada la fem plegats tot explicant-se batalletes. Tot un plaer. Pel descens arribem al cim (antenes), seguim per l'aresta direcció Est, fins a trobar una gran fita, abans d'un coll. Seguim baixant per la canal, seguint fites i amb alguna desgrimpada fins a la pista.


Per Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.



 en Juan Carlos negociant el primer llarg
 al díedre del segon llarg
 la placa del tercer llarg després del pas difícil
 al flanqueig del quart llarg
 arribant a la R4
 amb molt fred al darrer llarg
 amb la feina feta al cim
la Clara i l'Oriol al cim

13 comentaris:

lux ha dit...

uiii aquest dos de la foto final els coneixo!!!
Doncs interessant que es veu aquesta via! feina a fer hi ha per aquesta paret, però em sembla que s'ha d'apretar!

Enhorabona !

Gatsaule ha dit...

La segona repetició? Ara entenc que no trobava informació d'aquesta via.... Una bona opció per sortir de les fileres de bolts!

joan asin ha dit...

Ei Lu, no et van xiular les orelles, je,je. La via no regala res cal treballar-la.
Joan si una via sense afectació de la plaga de parabolts on cal anar negociant els passos.

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, una via exigent no? aneu forts, 6a obligat i equipant-ho...

joan asin ha dit...

Jaume, anem tirant com podem de recursos, je,je.

Llorenç ha dit...

bona aquesta!i racó trnaquil!! je je je!!Aquesta forma part de la llista de vies pensada per aquests nadals! ara amb la teva piada ens simplifiques la feina!

joan asin ha dit...

Ei Llorenç, per aquí encara queden línies per a..... je,je.

RUMBA TEAM ha dit...

Ei Joan, felicitats per la repetició, ja veig que heu vibrat en més d'un pas. Molt bé cordada, veig que també teniu recursos. Penso que escalades així et donen una sensació diferent de les que només tens que mirar o buscar la següent "xapa" (Altre tema).
Que vareu clavar?
veig que el tercer llarg us vareu passar a l'aresta per la dreta, si es segueix recte es pot protegir molt bé en una fisura sobre aquells matolls tant punxeguts i simpàtics!
Per a mi obrir el diedre superior va ser el millor regal de la via, fàcil però guapo!
Nose que més dir-vos...gràcies per la repetició i que teniu una birreta pagada quan ens veiem! ja que al pot no hi era no? jajaja.
Me la vaig pendre jo!!! Salut

Mingo ha dit...

Enhorabona, per la repetició. Que tal es la roca? les Rs estan equipades? cal portar claus i martell?

joan asin ha dit...

Ei Bernat, només vam clavar un universal abans d'entrar a la R2,quan el grau va just cal tirar de recursos, je,je, ara que el primer llarg amb la roca delicada fa cosa fer-ho en lliure. Al tercer llarg després de fer-ho ja em vaig adonar que haviem sortit per ladreta. El quart llarg una passada.Ens apuntem una Birra, je,je. Enhorabona,hem sortit satisfets.
Mingo la roca és variada delicada i bona, s'ha fet una bona neteja però cal repeticions. Les reunions estan muntades, la via esta equipada amb pitons, nosaltres només vam clavar un, però no esta demés portar-ne, és una via que cal treballar-la

RUMBA TEAM ha dit...

Mingo, tens una bona ressenya al blog! sale todo todo!
joan, vau clavar abans de r2? no hi ha un pitó, potser vau clavar abans, després de la fisura de tascons del diedre, vareu fer pel matollar o la variant més expo però neta? vau passar bé a l'inici del primer llarg sense clavar? Apa, salut i bones festes

joan asin ha dit...

Bernat vam clavar abans d'arribar al pitó que hi ha, totalment prescindible però ja que els portavem, vam entrar per la part més neta (dreta. El primer llarg no vam clavar, passos d'estrep i sortida, un pas en un marlet.

Marc Caus ha dit...

La vem intentar fer ahir i el primer llarg vem veure que el tercer pitó no hi era, vem baixar ja que no es deixava protegir amb flotants i no portaven pitons, però és veia exigent.