dimecres, 16 de febrer del 2011

LA CODOLOSA, via del Díedret i Cara Oest

la Codolosa Oest

16/02/11. Aquesta tarda hem anat a treure una mica més de punta a la Codolosa. Comencem per la via del Díedret, que m'han fet venir ganes d'anar-hi els Kutrescaladors. Per arribar a peu de via cal entrar i visitar la curiosa cova. La via comença a l'extrem esquerra on trobem una teula. Dos llargs agradables amb un pas delicat per entrar a la R1, hem trobat un espit i un burí. Al segon llarg només hem trobat un pitó al peu del díedre on també hi ha uns passatges de IV+. És poden posar micros per a complementar les assegurances. Via agradable de dificultat màxima de IV+. Pel descens anem en tendència a l'esquerra pujant i flanquejant fins a trobar el drecera del Frai Garí.
Com encara ens queda una mica de temps fem una de les vies de la cara Oest que podeu trobar al bloc Sibesmessanapren,  fem la de 6a amb una entrada potent, després un tram vertical amb bona roca, que un cop superat és va ajauen la placa. Un segon llarg de tràmit per una rampa fins un ressalt de IV i entrar a la R2. Un ràpel de 50m ens deixa a peu de via.
Per Antoni Gómez i Joan Asín

Curiosa la cova

primer llarg de la via del Díedret

després del pas d'entrada de 6a a la via de la cara Oest

ressalt del segon llarg

7 comentaris:

Llorenç ha dit...

si que heu tardat poc!!! poques xapes i us les salteu! nosaltres vam trobar 3 xapes al primer llarg i un burí i un clau al segon!!!

Bona manera d'aprofitar!

joan asin ha dit...

Llorenç em va agradar, no se si anem sobrats o és que ja no hi veiem, je,je

Joan Baraldes ha dit...

Que santa llucia us conservi la vista !! je je je.
Si hi es muntés una R2 al final del diadret es podria rapelar millor la via i aprofitar més el temps.
A la zona Oest, encara n'hi teniu dues més que també son interessants.
salut i a tibar.

joan asin ha dit...

Ei Joan B, és que anem sobrats, je,je, com va la recuperació?

Jaumegrimp ha dit...

EP Joan, les tardes no dónen per gaire, però ja es poden aprofitar! sobretot si podeu triar el dia, jo he intentat sortir dilluns i avui tarda i tururut violes! avui almenys m'he enfilat fins dalt la Mola de Sant Llorenç a trepitjar neu i de pas localitzar un peu de via per aprofitar una tarda.

joan asin ha dit...

Ei Jaume,de Sant Llorenç només he escalat a la Falconera i cavall Bernat, a veure si quedem i em fas de guia segur que hi ha llocs interessants.

Mingo ha dit...

Prenc nota del lloc. Enhorabona