dimecres, 23 de maig del 2012

TAGHIA 4. Intent al PILAR N.O. TA OUJDAD

El TA OUJDAD
23/05/12. Quart dia a Taghia, avui tenim la intenció d'anar al Pilar NO del TA OUJDAD, aquesta via va ser la darrera que vam fer  l'any 79 en Juan Tomàs i en Vicens. Ens aixequem aviat  i a les 7 ja estem a peu de via. Al inici trobem una fletxa picada i un equipament amb pedres.  La via te tres part diferenciades una primera un contrafort, amb una dificultat fins a IV+, on haurem de navegar per canals i esperons amb vegetació fins a les terrasses superiors. La segona part son uns 4 o 5 llargs on és concentren la dificultat de la via. La tercera part podem escollir entre seguir una canal xemeneia o per l'esperó sortida més elegant.


itinerari

a peu de via
Al contrafort hem estat tres hores en superar-lo. Quan arribem al peu de dificultat fem el primer llarg en díedre i ja deixa veure que aquí no és regala res. El segon va per una fissura ampla on trobem un maillon?, en Jaume dubte i al final decideix baixà. Després d'uns moments de dubte no ho tenim clar així que optem per rapelar un altre dia serà.
En un ràpel arribem a les terrasses superiors on després de bus car la forma de baixar-hi trobem una instal·lació de ràpel a la banda esquerra sentit de baixada.
El contrafort no aporta gaire cosa a la via, una bona opció pot ser entrar per on baixat per anar a buscar directament l'esperó. Ja tenim excusa per tornar a Taghia esperem que aquests cop no trigui 33 any o sí seria bon senyal.
Per Ramón Prades, Jaume Galban i Joan Asín.
pel contrafort





a les terrasses trobem unes cabres pasturant??

darrer llarg abans d'entrar a l tram més difícil

al díedre

arribant a la reunió del díedre

aquí no ho veiem clar

punt final

2 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Sap greu tirar avall, però sovint és el que cal fer. A les fotos els diedres es veuen molt macos i compactes, potser massa no?

joan asin ha dit...

Jaume a vegades cal pendre aquesta decisió quan la cosa no va rodada. La via és tipo Montrebei sense equipament.