dijous, 26 de juny del 2014

PENYA SEGAT GARRAF, CARA EST, Directa espits blaus.


25/06/14. El Penya segat de Garraf te moltes vies clàssiques i esportives en estat de degradació, senyals del què va ser. Però  hi ha manera de trobar-hi informació, als finals dels 70 i inici del 80 i va haver-hi força activitats a la zona, recordo fer moltes ascensions, però no he trobat cap ressenya.
Penya segat des del Port del Garraf

Avui anem a fer alguna línia de la cara E, Port de Garraf, amb aparença de Cantera. De l’esperó d’a prop del mar cap a la dreta anirem trobant línies de burins i espits rovellats. Com el què va a obrir una via ens fixem amb una línia què te continuïtat fins el cim, sembla.

Pugem seguint la paret fins el peu d’una fissura díedre força marcada (reunió al peu), les assegurances retenen un cert color blau, què ens marcarà el camí en aquest mar d’assegurances. El nom de la via és inventat.
ressenya

La via està totalment equipada amb espits recoberts de “sica”, la roca tot i ser bona s’haurà de vigilar en algun tram, sobre tot al primer llarg. Té quatre llargs curts d’un 20m, si volem arribar al cim haurem de fer un darrer ressalt i després anar a buscar l’aresta què seguirem cap l’Est i què ens porta a l’aparcament, recomanable.

El primer llarg puja per una evident fissura díedre amb passatges atlèctics, la reunió està al costat d’un gran arbre. (V,V+).

El segon llarg puja per una placa vertical amb bones preses, superat el primer ressalt s’ajeu Reunió en dos espits al peu d’una placa amb ressalts. (IV+,IV)

El tercer llarg sortim directament per la placa  vertical amb tres ressalts, tram mantingut, el darrer més difícil passem amb V+/6a,Ae.Després s’ajeu i trobem la R3 al peu d’una placa taronja.

El quart llarg puja per la placa amb adherència, fem un pas d’A0  i sortim a un esperó, la R està a l’altre banda.

D’aquí tenim dues opcions rapelar per la via o sortir al cim, més recomanable, haurem de superar un darrer curt ressalt de IV i sortim a una zona herbosa què ens parta a l’aresta i cim, fites.

Una zona què necessita un pla de renovació, però què encara dona de si. Una via entretinguda, equipada estil esportiu. Cal portar cintes exprés i un estrep opcional.

Per: Antonio Gómez i Joan Asín
a la fissura díedre del primer llarg

a la placa del segon llarg

als difícils ressalts del tercer llarg

a la placa en adherència del darrer llarg

a la R4

FOTOCIM

CIM

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Joan,
A on cal aparcar el cotxe per anar a aquesta zona ?

joan asin ha dit...

Joan cal aparcar al port del poble del Garraf.

Fernando ha dit...

Días.
Me han comentado que en "el bar de los ciclistas"; (que supongo que es el que hay: una vez en el parking, subes por la calle que va pegada a la vía del tren; llegas a una placita y en esa placita está el bar); un tal Gaston depositó hace unos meses un buen número de reseñas de esa zona; o al menos de las vías que tiene abiertas.
Salu2.

joan asin ha dit...

Gracias Fernando iremos a explorar el tema.