diumenge, 23 d’agost del 2015

DOLOMITES, PIZ BOÈ 3152m


18/08/15. El canvi de temps anunciat i què ja ens va afectar el divendres mentre escalàvem, ha arribat deixant tres dies amb pluges intermitents i/o constants. Per aquest dimarts la predicció meteorològica ens dona una finestra de bon temps pel matí, què aprofitem per anar al Piz Boè de 3152m.



La intenció  era fer una via ferrada, però ens hem despistat i hem acabat fent el cim per la via normal.
Haurem d’anar fins a la població de Covara 1568m, agafem un primer telecabina (Boè) i un telecadira (Valun) què ens deixa a 2500m. Del final del telecadira haurem de seguir el camí 638 que no el deixarem fins el cim. El recorregut és variat, primer segueix en flanqueig cap l’Oest, passant per sota de parets, fins arribar a una canal per on pugem, tram delicat trobarem una corda fixa que ajuda sobre tot a la baixa. Superada la canal sortim a un altiplà que seguim en direcció Oest fins arribar a l’aresta què ens porta al cim. Un cim de luxe amb Refugi atès i servei de Restaurant a 3152m. Aquest cim també és pot fer des del telefèric del Sas Pordoi.
Fidel a la cita la pluja ens a visitat a la tarda, acompanyant-nos  al darrer tram de la baixada, amb un xàfec i més fort a l’arribada al cotxe. Just a temps.

L’ascensió per aquesta vessant te un desnivell de 650m si aprofitem les instal·lacions mecàniques i una durada d’unes 5 h d’anar i tornar.













al cim amb un refugi de luxe

una bona FOTOCIM

de retorn al final pluja