dimarts, 9 d’agost del 2016

ISLÀNDIA. TREKKING LANDMANNALAUGAR. ETAPA 3

Álfatavatn
1/08/16. Avui ens espera una etapa sense desnivell però més llarga de les què hem fet. La jornada és desenvolupa per un desert de sorra negra amb l’al·licient de travessar  dos rius, el segon més ample i amb corrent on ens haurem de treure el pantalons (l’aigua arriba fins el genoll). Un cop passat aquest tram seguirem planejant acompanyats un tram per la pluja. Entrem al país de Mórdor :

En l'univers fictici de J.R.R. Tolkien, Mórdor és el regne al sud-est de la Terra Mitjana, on resideix el Senyor Fosc Sàuron. Una particularitat de la terra de Mórdor és que l'envolten tres grans serralades, que li fan de frontera al nord, oest i sud.
A l'obra El Senyor dels Anells, Mórdor té un paper principal perquè és l'objectiu del viatge d'en Frodo i d'en Sam per destruir l'Anell Únic.” (Viquepèdia).
A l’esquerra deixem el glaciar Entojokull, mentre  que a la dreta trobem les muntanyes com la Hatafell des d’on ens observen els elfos, hidden people i demes personatges no tan irreals de la mitologia Islandesa.
Un cop al Refugi de Emstrur després de fer el pic-nic anem a veure un espectacular canó què  hi ha a prop.

Tercera etapa:  Refugi Álftavatn-Refugi Emstrur
Recorregut: 15 km.
Horari: 6-7 hores.
Desnivell: -40m.