dijous, 15 de desembre del 2016

MONTSERRAT, LA TROMPA DE L'ELEFANT, Via G.E.D.E.

13/12/16. La via G.E.D.E. a la Trompa de l’Elefant, és una de les clàssiques de Sant Benet, d’aquest peculiar racó de Montserrat. Aquestes vies clàssiques s’han d’anar repetint de tant en tant, avui ho fem amb l’Armando i el Ramón.

La via ha estat reequipada, tot mantenint el seu caràcter, on haurem d’anar afegint algun flotant. Al primer i el darrer llarg no trobarem cap assegurança, però la dificultat no passa de IV. El segon, tercer i quart, estant força equipats podrem completar algun passatge amb flotants. El cinquè llarg segueix un marcat díedre amb un primer tram desplomat, trobarem alguna peça, però haurem de completar les assegurances amb flotants i bagues en savina.
La dificultat obligada és de V/Ae, però podem apurar-ho amb 6a, tret dels passatges d’Ae al quart llarg.

 DADES

Primera ascensió: 1969
Per: M. Guasch, E. Pérez, E. Fornieles.
Equipament: parabolts, pitons i algun espit.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins Camalot 1, tascons i estrep.
Dificultat: 6a/Ae, obligada V/Ae.

Aproximació: del Monestir pujarem per les escales dels pobres direcció al pas dels Francesos, seguim fins el Pla de Santa Anna on agafem el trencall, direcció est, què porta al Sant Benet. De Sant Benet agafem el camí evident direcció a la Mòmia i Trompa de l’Elefant, anirem agafant sempre els trencalls a l’esquerra, el darrer tram puja cap a l’ermita de Sant Salvador, abans d’arribar-hi em revolt del camí podem accedir a l’inici de la via.

Descens: Del cim haurem de desgrimpar un primer ressalt o podem posar una corda per fer un passamà o mini ràpel. Desgrimpem per una canal xemeneia, després baixem per unes plaques per anar a buscar el camí de Sant Salvador què ens retorna a peu de via i Sant Benet.

Per: Armando Cobo, Ramón Prades, Joan Asín.


primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg (la placa negra)
tercer llarg
tercer llarg
A0 a l'inici del quart llarg
arribant a la R4
inici desplomat del cinquè llarg
sisè llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via molt completa sí senyor! i completa amb una bona aproximació i descens enhorabona.

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume.