diumenge, 12 de maig del 2019

ROCA DELS ARCS. Via NAVARRO

11/04/19. El gener d’aquest any en Felip Sandiumenge i el Pep Masip, fan una actualització a via Navarro què van obrir el 1980. La via ha recuperat el seu tarannà original, només trobarem algun pitó testimonial. Via atlètica amb bon canto i a equipar amb friends. De fet la via l’he trobat com la recordava, aquesta és una de les clàssiques de la Roca dels Arcs.
Avui pensaven què passaríem calor, però no ha esta així el dia estava cobert i els núvols amenaçadors  anàvem dia-volant i ens tingut què abrigar-se.
Una via ràpida què podem combinar amb un altre per omplir el dia.


DADES

Primera ascensió: 20/04/1980
Per: Felip Sandiumenge, Pep Masip (Nifo).
Equipament: poc equipada amb algun pitó. Les R 3,4 en arbres i 5 a muntar.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins camalot 1, bagues per savines.
Dificultat: V atlètic.
Roca: Calcari.
Orientació: Sud.

Descens: Caminant per la vessant nord (fites).

Primer llarg, nom picat a peu de via, pugem per la placa i anem a la dreta a buscar un díedre, passatges atlètics i sortim a la dreta, seguim verticalment per una fissura i trobem un “balconet “ on fem la R1.

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem directament per la placa vertical i un pel desplomada, amb bones preses i atlètic, fins a una savina. A partir d’aquí la paret va perdent verticalitat fins a la R2 en una reprisa.

Tercer llarg, de fet és un canvi de reunió, seguim la cornisa a l’esquerra, fàcil i muntem R en un arbre.

Quart llarg, sortim a la dreta de la R i fem un arc de dreta a esquerra i seguim directament fins  a un díedre podem passar-hi per la placa de la dreta o pel díedre (savines) i després per placa ajaguda fins el peu de la placa final, R4 a muntar en arbre.

Cinquè llarg, pugem directament per la placa en tendència a l’esquerra fins arribar a un díedre on anem en tendència a la dreta fins què podem afrontar el ressalt final. R5 a muntar al cim.

Per: Xavier Samsó, Manel Díaz, Joan Asín.














FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Això ja va de debò Joan ! Enhorabona. Així que l'han "netejat"? queda alguna expansió?

joan asin ha dit...

Si l'han deixat com la recordava. Paràboles R1 i 2. La resta algun pitó... Això sembla què ja va millor

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.