divendres, 24 de juny del 2022

Via CHANI. PENYA-SEGAT DE LA FALCONERA. GARRAF.

FOTO FERNANDO MICÓ

23/06/22.  Com de costum el dia de l'aniversari faig una matinal, avui quedem amb el Juan Carlos per anar-hi. Anem a la via "CHANI" a la Falconera, també serà un recordatori per a Juan Álvarez "Chani", que ha traspassat recentment abans d´hora quan no tocava.

Aquesta via és la gran clàssica de la Formiguera i que cal repetir de tant en tant. Una via amb inici rapelant per una avenc, terrassa al mar per entrar a la paret. L'itinerari variat que va cercant la lògica en tot moment, amb passatges de placa, díedres i passatges atlètics, amb un bon calcari, algun punt ja està polit. La via està bastant equipada però podem amanir-ho amb flotants al gust.

Una via imprescindible.

Per Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 1972.

Per: Juan Álvarez "Chani", Eliot i Josep Romeu.

Re-equipada 2017: Josep Mª Porta, Sergi Villar, Luis Alfonso.

Equipament: una mica de tot, parabolts, ponts de roca, algun pitó i burins.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins #3.

Roca: Calcari.

Orientació: sud.

Un  llarg curt en flanqueig a la dreta ens deixa al peu de la paret. Pugem directament i flanquegem a la dreta a buscar un díedre que ens deixa a la R. El segon sortim per uns passatges atlètics, per anar en tendència a la dreta a buscar un díedre on flanquegem per la placa de la dreta, passatges fins, entrem a un díedre i a la sortida trobem la R2. Fem un canvi de reunió al peu d'una gran placa. Sortim per la placa de la dreta i anem a buscar un díedre per on pugem fins a una feixa on trobem la R3. Quart llarg directament per la placa on van sortint bones preses un cop superat el primer tram trobem un R millor passar, fem un altre ressalt i muntem R al cim.









FOTOCIM