dijous, 23 de març del 2023

Via MARIOLA MOTORS. PALA ALTA. MONT-ROIG


22/03/23. Avui som colla i anem al Mont-Roig. El Juli, Agustí i Alfons van al díedre Blanqueta, la Isabel i el Ramir a la Miqueluchi,  amb el Felip i el Juan Carlos anem a la Mariola Motors. La via Mariola Motors la vaig fer el desembre del 2009 amb molt fred i tenia ganes de repetir-la.

La Mariola Motors és una de les Clàssiques del Mont-Roig, però què va envellint i ara la roca està polida, cosa què fa augmentar la dificultat. Trobarem alguna assegurança testimonial, haurem d'utilitzar flotant en les bones fissures què trobarem. Una via exigent.

Quan estàvem recollint el material ens adonem què falta un totem? deu estar a l'últim llarg ? ufff hem improvisat un rescat de Totem. Doncs sí estava al díedre i l'hem pogut recuperar.

Una via curta, intensa què no et deixa indiferent. Una gran Clàssica.






DADES

Primera ascensió: 20/01/1990.

Per: Jordi Marmolejo, J.Cauvet.

Equipament: testimonial, algun pont de roca, 1 pitó, 3 parabolts al darrer llarg.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins el C3,  C4 i C5 opcional, si els portes els poses al segon llarg, tascons.

Dificultat: 6a. Obligat V+/A0.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Accés: De Balaguer hem d’anar a Vilanova de la Sal per la LV-9046 des de Gerb. A la sortida del poble hem d’agafar una pista a ma dreta direcció a l’ Ermita de Montalegre. Haurem d’agafar la pista de la dreta què porta al Coll de Porta on aparquem, millor anar amb 4X4 o cotxe alt, sinó cal aparcar abans d’un corba de 180º al peu de les parets, a la vertical de Pelat oest i Pala dels Pelats, més recomanable.

Aproximació: Per la pista fins a la vertical de la via i pujar pel sòcol fins a peu de via, MM picades.

Descens: caminant cap a l’est a buscar la pista a l’alçada del Coll de Porta i per la pista fins a on hem aparcat el cotxe.

Primer llarg, hi ha una variant pujant per l'esperó de l'esquerra, la via comença a la dreta al peu d'una placa MM picat a peu de via. Pugem per la placa verticalment tram mantingut de V, sortim a una cornisa i seguim per una fissura de l'esquerra, pas de V+ a l'inici, després V, anem a l'esquerra a buscar l'esperó i el seguim fins a la R1, al peu del marcat dídre. V, un pas V+. 30m.

Segon llarg, segueix un marcat díedre amb escalada atlètica de roca polida a equipar, inici per placa amb preses romes, entrem al díedre i el seguim al final hem de sortir a la placa de la dreta a buscar dos ponts de roca. R2 a muntar en una gran savina. V+ mantingut, algun pas A0. 25m.

Tercer llarg, en flanqueig fàcil per una cornisa, ressalt vertical per entrat a la R3 Savina. III, 15m.

Quart llarg, baixem uns metres i seguim flanquejat per la placa, trobarem un pitó, al final pugem per la placa on trobem 2 parabolts , a sobre fem la R4 en un parabolt i un espit. IV,IV+, V-. 30m.

Cinquè llarg, pugem per placa amb roca a controlar a buscar un bloc a l'entrada d'un díedre a equipar, per on pujarem 6a/V+ (V+/A0), un cop superat el díedre anem a l'esquerra i pugem per la placa on trobarem 2 parabolts i una baga en un arbre. R4 en un arbre (baga). 30m.

primer llarg


Isabel i Ramir a la via Miqueluchi

La Isabel i el Ramir a la via Miqueluchi/ Felip i Juan Carlos a la M.M.



segon llarg








tercer llarg



quart llarg, nosaltres hem fet R3+R4

cinquè llarg





rescat de TOTEM


FOTOCIM