diumenge, 24 de setembre del 2023

Via SANTA CATERINA. TORENT DE SANTA CATERINA. MONTSERRAT


23/09/23. Quedem amb el José Luis i el Jesús per anar a Montserrat. El Jesús és un amant de Montserrat, capaç de caminar dues hores per anar a fer una via de dos llargs de corda  a una Agulla què no ha pujat. Després de descartar les vies més comercials i què serien repeticions, surt una via al Torrent de Santa Caterina, doncs dit i fet.

Una via de caire d'aventura totalment equipada què s'obre pas per un terreny poc agraït, tot i així han sortit trams interessant, millor del què semblava. Trams herbosos i algun còdol juganer... Descens en ràpel per canals herboses. Jornada d'aventura a les entranyes del Torrent de Santa Caterina.

Via d'aventura.

Per: José Luis Sancenon, Jesús Carruesco, Joan Asín.



DADES

Equipament: totalment equipada amb parabolts, bagues i un pitó.

Material: 12 cintes exprés.

Dificultat: V+. Obligat V/A0.

Orientació: sud-oest.

Roca: Conglomerat.

Informació: bloc Domzalski,  bloc Visas

Aproximació: De la zona recreativa de la salut (Collbató). Pugem pel Torrent de Santa Caterina fins a trobar un tram equipat amb cordes, un cop superat trobem l'inici de la via a la dreta.

Descens: en tres ràpel, primer de 25m per la canal de la dreta (mirant la vall) fins a la R4, segon per la canal herbosa fins a la R2, tercer vertical fins el torrent, per sobre de l'inici de la via. Haurem de fer un curt ràpel o baixa per corda fixa fins a peu de via.

Primer llarg, per una placa compacta pugem uns metres i anem en tendència a l'esquerra fins un passatge vertical, millor per la dreta del parabolt, pas de díedre i sortim a terreny fàcil. Creuem una canal i pugem per grades fins a la R1.

Segon llarg, pugem per un díedre-esperó fina a una placa on anem a la dreta a buscar la R2. Llarg mantingut.

Tercer llarg, canvi de reunió per una cornisa herbosa.

Quart llarg, pugem verticalment i seguim per un esperó fins a la R4.

Cinquè llarg, sortim a la dreta i pugem per l'esperó fins a la R5. 


primer llarg



segon llarg


quart llarg



cinquè llarg


FOTOCIM