dimarts, 30 de juliol del 2024

TREKKING ALPS DINÀRICS 1. VIATGE- LEPUSHE-COLL PERDOLEC-PLAV.

El "trekking" dels Alps Dinàrics travessa coll entre boscos i prats envoltats d'esvelts Pic, pel nord d'Albània i sud de Montenegro. El turísme de muntanya és recent i de fet s'han a condicionat antics camins. Diria què a la muntanya està tot per a fer. 

28/07/24. Volem amb Wizz air una companyia de "lou cost", sortim amb dues hores llargues de retard i arribem de matinada a Tirana.

29/07/24. Esmorzem a l'hotel i amb comencem el viatge cap a Lepushe on comença el "Trekking". Arribem a mitja tarda i aprofitem per fer una petita  caminada circular a l'entorn de la Casa-Refugi on passarem la nit.





Volta circular entorn de la Casa-Refugi.






30/07/24. Avui fem la primera etapa de Lepushe - Coll Perdolec - Plav. El coll de Perdolec . Pugem per la vall i comencem la pujada per un frondós bosc, després s'obre  fins el coll, seguim per la carena fins el Cim de Greben. Vistes impressionants de les muntanyes veïnes. Seguim fins el pas de Zabeli on comença la baixada cap a "Montenegro". Arribem a la vall on fem l'obligada cervesa i un vehicle ens ve a recollir per portar-nos a Plav on dormirem.

Caminada: 11 km. 5/6 hores.

Desnivell: +550m/-650m.






















dijous, 25 de juliol del 2024

INTENT CANAL DE LA MORENETA. MONTSERRAT.


24/07/24. Avui tot a quedat amb un intent....La intenció avui era fer la Canal de la Moreneta, el segon llarg ja ens ha costat, sobre tot passar entre els dos blocs abans de la R2. La continuació és veia igual, xemeneia estreta i pedra polida ?, avui no era el dia...Dos ràpels i cap a casa.

Per: Isabel Notivoli, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.









dimarts, 23 de juliol del 2024

CASCADA COLA DE CABALLO, SENDA DE CAZADORES, FAJA DE PELAY. ORDESA.

21/07/24. Una excursió clàssica d'Ordesa. És aconsellable fer primer la pujada fins el Mirador de Calcillarruego, superant un desnivell d'uns 700m. Vistes impressionants des del Mirador. Seguim per la Faja de Pelay què segueix flantejant tota la vall fins arribar a Cascada de la "Cola del Caballo". El retorn el fem per la vall passant per les gradas de Soaso i la Fageda , trams de cascades i finalment arribar a la "pradera".

Una  agradable excursió amb vistes impressionants.

DADES

Excursió circular.

Recorregut: uns 20 km.

Desnivell: 700m.

Horari: 7:30/8:00h.

Per: Montse, Aina, Mariona, Joan.












MIRADOR













FOTOCASCADA