dilluns, 9 de març del 2009

9/03/09, PARET BUCÒLICA, via Pedra de Tartera

La primera intenció era anar a fer la Directa Estel de Canalda, però la sorpresa ha estat que els núvols no ens deixen veure la via, dubtem que fer i al final decidim a anar cap a Oliana. Seguim per l’entretinguda carretera que porta de Canalda a Coll de Nargó. El bar de les ressenyes esta tancat, normal es dilluns. Anem a la paret Bucòlica i decidim fer la Pedra de Tartera.
La via comença al mateix lloc que la treintaitantos , hi ha un 30 picat a la roca, la nostra va pels parabolts de la dreta.
El primer llarg va per una placa tot seguint les assegurances amb una graduació de V,V+. Reunió amb dos parabolts amb anella.
El segon llarg cal sortir per la dreta en direcció a un diedre, l’entrada i els següents passos son durs 6a+, desprès d’un soca d’arbre, la dificulta baixa una mica, però segueix tivant.
El tercer llarg, te una sortida explosiva jo la faig amb algun A0 i l’amic Ferran, com no, en lliure, desprès hi ha una passatges de transició i una entrada explosiva a la reunió (3 parabolts al darrer passatge), 6c, V+,IV,6b.
El quart llarg trona a haver-hi una sortida dura fins agafar unes bústies, desprès anar fent fins a la R. 6b,V+
El darrer llarg cal anar en flanqueig a l’esquerra, sense dificultat IV. La reunió esta a l’altre banda del camí de baixada.
Es una via de caire esportiu, molt equipada amb parabols i una dificultat obligada de V+
Material cintes exprés i reunió.
Es pot combinar amb un altre via, nosaltres teníem presa i no u vam poder fer, llàstima un altre cop serà.
Per: Ferran Alvarez i Joan Asín


Ferran a la placa del 1er llarg

El diedre de 6a+

El 3er llarg

Desprès de sortida explosiva del 4ªllarg

FI, fins un altre