divendres, 9 d’octubre del 2009

PROCESSÓ DELS MONJOS, via PERFIL LOGARÍTMIC

8/10/09 PROCESSÓ DELS MONJOS, via PERFIL LOGARÍTMIC


la via va per la placa del mig
Vaig quedar per escalar amb en Manel i em va proposar a fer la darrera via dels germans Masó, jo ja la tenia en cartera així que enseguida vam estar d’acord.
Per arribar a peu de via nosaltres u hem fet per Sant Joan i anar fins al Sentinella. Un cop a la cara E cal travessar pel bosc i anar a buscar la base de la Miranda del Sentinella. Per una cornisa on trobarem alguna fita fins a la canal on comença la via, inscripció al peu.
ref. ressenya.net
El primer llarg comença per una placa dreta amb tres espits, cal anar estudiant els passos doncs hi ha una mica de sorra a les preses, encara que la dificultat es de V. Desprès d’un pont de roca , anem cap a la dreta fins unes savines amb un pitó, seguim en tendència a l’esquerra fins un espit i pugem recte per terreny fàcil fins la reunió.
El segon llarg sortim en tendència a la dreta per una placa ajaguda fins arribar a un ressalt que pugem directament (IV+), seguim per la plac en tendència a l’esquerra fins a la reunió. Es un llarg mantingut, mes maco del que sembla, en una dificultat de III,IV.
El tercer llarg surt per l’esquerra per pujar directament per la placa (IV,IV+) fins el cim de l’agulla. Reunió en arbre.
El quart llarg molt curt puja per una placa, pas de V si es fa directament per l’espit. Reunió en una savina.
El descens des del cim de l’agulla 422, baixem al SO direcció Bruc fins un altre savina amb una baga on farem un ràpel de 30m a un coll. Anirem a buscar la canal dels Llorers, direcció Gorro Frigi. Pujarem per la canal fins arribar al camí de Sant Joan.
Es via amb una dificultat màxima de V, la vista no es gaire atractiva, però la via es millor que les aparences. Es una opció tranqui-la per arrodonir un dia d’excursió vertical per la plantació. Nosaltres tot i portar el camelot del 1 i la baga per merlet no els varem utilitzar.
Per Manel Benavent i Joan Asín
inscripció al peu de via

primer llarg arribant a la part ajaguda

segon llarg al passatge de IV+

al final del tercer llarg amb l'aresta del Sentinella al darrera

placa del quart llarg

al cim darrera el Gorro Frigi

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Aquesta via té vessant nord?. Jo l'havia mirat per fer-la en solitari.
Enhorabona per l'activitat, coi que no treballeu??

Jaumegrimp ha dit...

També la tinc a la llista, així que és atractiva? doncs a veure quan hi vaig. Quina sort poder escalar entre setmana!

Mingo ha dit...

Osti llegia el que he posat i volia dir si la via va pel vessant nord?

joan asin ha dit...

Mingo,Jaume la via va per la vessant nord,nosaltres vam anar a la tarda. Es una via tranqui-la però millor del que sembla. Lo d'escalar entre setmana es el te de treballar en horaris estranys.