dissabte, 10 d’abril del 2010

PIC DEL MARTELL, Còctel de vies.

09/04/10. Amb en Manel quedem al final per anar a la Midi Plan del pic del Martell. Quan arribem cap a peu de via ens trobem un cartell de regulació temporal d'escalada, fins aquí be ja ho sabíem, però la sorpresa ha estat trobar-lo tot just a l'acabar la baixada a l'alçada aproximada de l'esperó de la via Tamara. Jo tenia entès que la prohibició era més endins ???, dubtem i canviem els plans. Tant en Manel com jo hem escalat molt i obert vies al Pic del Martell als anys 80, quan encara dibuixaves possibles línies i sencillament et ficaves. Avui però un laberint de vies plana per tota la paret, així que l'objectiu és sortir per dalt i punt.
Començo per la via Mar i Cel una placa porta a un pronunciat desplom amb bones preses totalment neta on cal posar assegurances. La reunió en una plataforma amb tres ponts de roca.
Ara en Manel surt per díedre de l' Angel Rock i tot seguit flanqueja totalment a la dreta tot passant per diferents línies (vies). reunió en una plataforma. Segueix-ho per un placa de l'haberinto hueco uns metres més a dalt trobo una reunió. Segueix en Manel per un díedre, pas atlètic, fins un altre reunió. Ara per terreny més conegut fem l'atlèctica sortida de la Mutant World. Un darrer llarg de tràmit ens porta al cim.
Avui desprès dels dubtes inicials hem gaudit d'una escalada atlèctica pujant per allà on la lògica o no ens a portat, acompanyats d'un sol de primavera d'aquells que s'agraeix després del dur hivern.
Quan arribo a casa miro el bloc de la Mariajo la nota que va publicar i sembla que la prohibició de l'escalada comença a partir d'El primer viatge de Guillivert aproximadament. Caldria posar millor els cartells i la informació tal com és fa a Montserrat.
Per Manel Benavent i Joan Asín

en Manel a la placa d'entrada de la R1 després del desplom

sortida en flanqueig

arribannt a la R3

al quart llarg

al pas desplomat del cinquè llarg

darrer llarg

al cim

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

No vas fer cap foto del rètol? Així tindria més informació per saber si és un error o no....

Devia fer caloreta al Pic, no? A Montserrat el sol ja apretava de valent!

joan asin ha dit...

Després em va saber greu no haver fet cap foto. El sol va esta força be després del fred passat aquest hivern.