dimecres, 21 d’abril del 2010

La Pastereta, via VÈRTIC

21/04/10. Aquest dimecres per la tarda anem a esbrinar el misteri de la via VÈRTIC a la Pastereta, per les descripció feta al blog, Metres de corda operació Parabolt verd, no em quedava clar on estava .Quan arribem a la vessant per on va la via i la buquem, així que hi ha la via blava per l'aresta,tot seguit a dreta una amb espits grocs i més a la dreta la Vèrtic, que resulta ser la que abans tenia els espits verds, amb el nom d'aresta Est a la guia de Montserrat Cara Sur. Aclarit el misteri repetim aquesta via que s'ha reequipat amb parabolts, en alguns llocs diríem que s'ha duplicat ja que encara hi han les assegurances antigues?. La roca és molt bona amb una dificultat de IV+ com a dificultat global.
Del tercer llarg rapelem i com encara tenim temps anem a l'agulla de la Planeta, enganxada a la Pastereta, al pujar hem vist que hi han quatre vies esportives. Fem la segona de la dreta, amb una entrada explosiva, desplomada però amb bona presa, bústies, menys un pas que faig un repòs la resta ha sortit molt bé, la dificultat?? per mi 6a o una mica més.
Per Antoni Gomez i Joan Asín.

el nom a peu de via

primer llarg

segon llarg

tercer llarg

3 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Hola Joan i Cia. Es veritat, jo pensave que era una via nova al veure-la en el blog, però segons les meves informacions i la guia es l'Aresta est. Bueno, una escalada divertida per una matinal, no?

Jaumegrimp ha dit...

Hola Joan, aquestes vies de la Planeta les he vist a La Noche del Loro, la de la dreta de tot 6c a l'entrada i la que vau fer la marca de 6a+ laes de més a l'esquerra no en diu el grau.
M'apunto la via de l'aresta est.

joan asin ha dit...

Joan o per una tarda, encara que ja comença a fer calor. Records.
Jaume gràcies per la informació ets un estudiós del massís i dels totxos, darrerament ens descobreixes racons i vies per anar-hi.