dijous, 16 de setembre del 2010

PANXA DEL BISBE, via Buriles Rojos


15/09/10. La casualitat ha fet que aquesta tarda anesim a la Panxa del Bisbe amb l'Antoni i Lambert. En Joan B havia quedat amb l'Eduart i nosaltres també hem fet cap. Quina via fem? tot remirant ressenyes surt la Buriles Rojos, sense cap informació ens hi fiquem tot i que l'Eduart ens ensenya una ressenya amb alguna assegurança marcada, ells és van al Ludwing-Casanelles.
Ens ho mirem bé però no ho tenim clar, marca una entrada directe de 6a i la via  va per la dreta en V, però no és veu cap assegurança. Avui comença l'Antoni i tira pel dret on és veu algun espit.

ressenya de kpujo amb el recorregut de la via que hem fet

El primer llarg és vertical amb presa petita amb dos ressalts al darrer per entrar a la reunió amb poca presa de mans i de peus , l'Antoni ha fet una bona tibada per entrar a la R. Aquesta primera tirada està equipada amb espits i un maillot a la R, per fer en pla esportiu.

El segon llarg canvia la cosa  una sortida vertical per l'esquerra de la R per anar en tendència a la dreta a buscar un buril bastant lluny en una gran pedra, uns metres més amunt en trobem un altre seguim per terreny vertical amb bones preses fins a trobar un altre buril, segueix la mateixa tònica fins a la R. he afegit un alien petit i un merlet. Llarg mantingut de V amb poques assegurances on cal anar buscant l'itinerari.

El tercer llarg  surt també per l'esquerra, anirem navegant per la placa  on és pot assegurar en dos merlets, en el nostre cas, quan s'estan acabant les cordes (60m), trobo un buril mig aixafat, segueix-ho i no trobo cap R, la munto amb un buril i un merlet que trobo a l'esquerra.

El darrer llarg una grimpada de III la fan a l'hora l'Antoni i Lambert.


Via amb essència Montserratina, poques assegurances on cal llegir el terreny per anar pujant. Portar bagues per merlets i una plaqueta recuperable.


Per Antoni, Lambert i Joan


L'Antoni al primer llarg
sortida  i a la placa del segon llarg
tercer llarg

al cim amb el Gorros com a taló de fons

8 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Ep Joan i cia!!!! molt bona via. Ara, no se jo, si m'atreviria a repetir-la.
Podries haver fet la ressenya possant els "seguros" que hi han, que també et queden molt be, que les del KAPUJO no m'agraden gaire. Be, bona feina, a veure si em recupero del tot i em portes a fer alguna via...

Salut i mosquetons!!!

Joan Baraldes ha dit...

Molt bé Joan,
Em sembla que us varem enredar amb la via, però us en vareu sortir com uns cracs !! Felicita al Toni i ens veiem el dimecres per fer la nocturna !!

salut ia tibar

joan asin ha dit...

Joan P, esta està fet a veure quan quedem.
Joan B, amb amics com aquests..... la veritat que va estar força bé d'escalar sense precupar-te d'on esta el proper parbolt,i posar merlets i fe funcionar el coco.

Llorenç ha dit...

Veig que aneu treient la pols a algunes vies! m'agradaria saber com estan aquests espits per dintre! quina por, tant poca xapa i tant vella!

Bona feina la de recuperar aquestes vies....per cert...lo de buriles rojos es per l'oxid???

Eduard ha dit...

Epa Joan!
He vist que a la segona tirada hi havia un burí més dels que jo tenia marcats, tot un luxe, no?
Llàstima que no coincidíssim al cim però la nostra segona tirada era ben entretinguda.

joan asin ha dit...

Llorenç amb el gust pel equipament actual podríem dir que el segurs son testimonials com a senyal que algú hi ha passat. A la R2 s'intuïa unes restes de color vermell als burils però millor feina per a un arqueòleg.
El primer llarg hi han espits i punt, millor no pensar-hi.
Eduard, de fet hi havien dos junts un sense plaqueta. Ja he vist que veu fer el ràpel a la llum de la lluna, molt romàntic no?.

Josep ha dit...

demà anirem a reparar.la
posarem parabols on havien burins ...

Josep R.

elsvisas

Josep ha dit...

demà anirem a reparar.la
posarem parabols on havien burins ...

josep R.

elsvisas