diumenge, 14 de novembre del 2010

SERRA DE SANT JOAN, via TERRITORI SIOUX

13/11/10. La intenció amb en Jaume avui és anar a la serra de Sant Joan, Montinessell, a fer la via con ocho basta. Parem a esmorzar una mica al Bar Tahussà a Coll de Nargó, ens trobem a en Jaume grimp hi fem petar la xerrada, ells també va a Montinesell. Tot tafanejant ressenyes veiem la via territori sioux que no pinta malament, esta al costat de la via con ocho basta, ens l'apuntem com a pla B. Arribats al aparcament veiem una cordada a la via con ocho basta, així que ens decidim pel pla B.


De fet aquesta via té tres llargs de corda poc equipats per anar a enllaçar amb la via con ocho basta a la R-2 per on segueix.


La via comença per un marcat díedre on trobarem una fletxa picada al peu, en Jaume s'ho agafa amb ganes, superat el díedre sortim a una grada per anar a buscar un altre díedre a l'esquerra que ens deixa a una terrassa on fem la R-1 en un arbre amb una baga.
El segon llarg comença amb un passatge desplomat on cal tibar de valent fins un arbre, seguim pel díedre lleugerament desplomat, un flanqueig amb dos passos d'A0 a l'esquerra amb sortida per una aérea placa amb les preses justes fins arribar a un pont de roca. Seguim pel díedre, trobem un altre arbre que passem per la dreta, un darrer ressalt ens deixa a una zona més fàcil. La R-2 és fa en un altre arbre. Llàstima que els dos arbres que és troben al llarg no s'hagin aclarit de branques una mica  per que resulta feixuc superar-los.
El tercer llarg no és veu gaire clar, surt en Jaume tot buscant la lògica supera un ressalt , s'adona que el pont de roca que marca la ressenya queda a la dreta, així que munta reunió. Un flanqueig delicat a la dreta ens permet arribar al pont de roca, seguim per placa fins la R-3, uns passos delicats en descens fins a la R-3 bis, R2 de la via con ocho basta.
Ara la cosa canvia, com aquell que surt d'una carretera comarcal on has estat concentrat i arribes a l'autopista. El quart i cinquè llargs més equipat per díedres i plaques per gaudir-les de valent.
En resum una via amb dos textures una primera part per gaudir del terreny d'aventura on cal anar buscant l'itinerari i una segona part més equipada, ens deixen una escalada de contrastos recomanable. Cal portar joc de friends fins el 1 de Camalot, tascons, bagues per arbres i bagues exprés. 
Per Jaume Galban i Joan Asín


en Jaume al primer llarg
entrant a la R2
tercer llarg en dos temps
quart llarg (tercer de la via con ocho basta)
darrer llarg
al cim

8 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una bona elecció, ja ho dèies al Bar que potser haurieu de canviar de plans...però finalment una mica de cada no? A nosaltres ens va anar molt bé, ens va costar trobar el peu de via, el buscàvem massa a l'esquerra, però fimalment vàrem trobar-lo. La Pa dse Quilo em va agradar força malgrat dos llargs de trancisió...l'ambient i tranquilitat ja s'ho valen, dalt del repetidor ja hi havia neu!!

Xavi ha dit...

Aquesta la vaig repetir a principis d'any. No deixa de ser una variant de la "Con Ocho Basta", amb alguns passos interessants, però no tant bona. Una altra opció per gaudir d'aquest lloc tant tranquil!

juan carlos ha dit...

Hola,cuando la hicimos con jesus,tambien entramos por la primera de la siux,para alargar un poco.La temperatura buena?

Gatsaule ha dit...

Una forma d'escalar més estona...., però t'has perdut els dos primers llargs de la con 8..., que són boníssims!

Unknown ha dit...

Blogsdeescalada.com aprofita els continguts del teu bloc per guanyar pasta i tu sense enterar-te'n. Tu t'ho curres y ell se n'aprofita. Roba els teus posts i els edita en el seu site. Això és il·legal i demostra una falta de respecte pels continguts que tu has creat. La visita compta per ell i no per tu. Escriu-li un mail demanant-li que enllaci directament amb el teu blog. Entre tots fem. Entre tots podem. Volem enllaç directe a les nostres creacions.

bones escalades i bon blog!! gràcies per la motivació!

Mingo ha dit...

Hi hareu de tornar, fijo, perquè els 2 primers llargs són preciosos.
Salut

joan asin ha dit...

Jaume va estar força una bona combinació d'aventura i via equipada, la Pa de quilo esta força be per coneixer la part occidental de la paret.
Xavi la segona té passos força atlètics, a mi no m'ha agradat.
Juan Carlos a veure si podem quedar el proper dissabte.
Joan Mingo, ja hontinc clar que hi hauré de tornar-hi.
Onde gràcies per la informació a veure que podem fer-hi

Llorenç ha dit...

Vaja...te bona pinta...però havent fet la Con ocho basta....ara fa una mica de mandra!! crec que abans intentará alguna veina com areolito sevillano o alguna d'aquestes!!!!