dissabte, 19 de novembre del 2011

MONTSERRAT, SERRAT DELS MONJOS, via PICNIC

19/11/11. La previsió avui no era gaire bona, de fet anuncien pluges, però a Montserrat el dia és força bo encara i no pinta que plourà. Avui és un dia especial l'excusa és la d'escalar però el motiu és un retrobament amb l'Antoni que després de fer les Amèriques va retornar ja fa uns anys, ara retorna a les escalades que va deixar aparcades. La darrera vegades que vam escalar plegats amb el Jaume va ser  l'any 91 a la via Cassin del Badile, acompanyats de tempesta i bivac.....però d'això ja fa 20 any??. Ens trobem al Bar muntanya de Collbató amb en Jaume, Monsio i l'Antoni. Durant l'esmorzar ens anem posant al dia, després del cafè però, cal decidir-se ???? al final escollim la via Picnic al Serrat dels Monjos, aquesta és la primera via que vaig fer per aquesta zona de Montserrat.

núvols i boire

Les boires envolten la muntanya, però quan arribem a la cova de Salnitre les deixem per sota. Seguim el camí que flanqueja el Serrat de les Garrigoses i ens porta fins el peu de la via al Serrat dels Monjos. Farem dues cordades en Jaume&Monsió i l'Antoni&Joan que anirem primer. Una via més exigent del que sembla a primera vista, on cal anar posant assegurances.


itinerari
 RESSENYA:

Primera ascensió: 1991, per K. Gassiot i A. Ballart
Equipament: semiequipada amb espits i pitons.
Material: Cal portar un joc de friends fins el 3 1/2 del Camalot i  tascons, bagues savineres per , 12 cintres exprés .
Dificultat obligada: V+
L1. Segueix un marcat díedre on haurem d'emprar-se a fons, amb una dificultat de V mantingut on caldrà afegir alguna assegurança. Passatges atlètics.
L2.Aquest és un dels llargs més bonics del Serrat per una placa de bona roca amb forats i una dificultat de IV+, V-.
L3. Llarg atlètic i mantingut, comença per un díedre amb un pas desplomat per entrar-hi, després anem a buscar el passatge clau de la via, assegurat per un espit, aquí faig un pas d'Ae per posar un friend dos friends grans, amb una sortida força atlètica fins a trobar la reunió a l'esperó.
L4. Seguim per un marcat esperó fàcil i amb bona roca, superem un ressalt i anem en tendència a l'esquerra a buscar un esperó que ens porta a la R4 a l'aresta.
Descens. Seguim traces fins arribar a una instal·lació de ràpel. 1 de 50m o 2 de 25/30m
Altres informacions: escalatroncs, ressenya.net
Per: Ramon Prades, Jaume Gàlban i  Antoni Peris, Joan Asín.



arribant a la R1


a la placa de forats del segon llarg
entrant al tercer llarg

després del passatge atlètic, tercer llarg
darrer llarg

a l'esperó del quart llarg

a la R4
 Dissabte dia de reflexió i diumenge el gran espectacle del circ!!!!!
* Cartell d'en Patxi Rementeria


sense comentaris

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei! vosaltres sí que la vàreu encertar. Una via que encara tinc a la llista, a veure si abans de la regulació ens hi arribem, amb l'ajuda de l'anticicló!

joan asin ha dit...

Jaume no te la perdis és una de les clàssiques, no regala res però.