dijous, 30 d’agost del 2012

CONGOST DELS 3 PONTS, XEMENEIA DELS PONTARRONS


29/08/12 Tarda. Després de la sensació agredolça que ens ha deixat el Díedre Albal, tornem a Organyà on ens hidratem i amb una mica de mandra,  anem cap el congost dels 3 ponts on volem fer la xemeneia dels Pontarrons.
D'Organyà seguim direcció a Andorra un cop passat el túnel dels 3 ponts, seguim fins a trobar una carretera a mà dreta que va a Montan de Tost, l'agafem i enseguida trobarem un aparcament, a l'esquerra, al costat de l'entrada del túnel de Montan de la C-14. Travessem la C-14 en compte i agafem un camí romà dels Pontarrons, reequipat i senyalitzat que passa per tota la zona d'escalada esportiva de 3 Ponts. Un cop passada la zona  ja s'intueix la xemeneia, del camí haurem de pujar una mica per intuïció fins al peu de la xemeneia, seguint rastres de camí.
La via ens ha agradat molt, és una petita joia que bé val una visita encara que sigui curta. La xemeneia està equipada amb parabols i ponts de roca, cal portar algun friend mitja, petit que poden anar bé. Nosaltres només vam posar un al darrer llarg (alien vermell).
La via té tres llargs de corda en una dificultat mantinguda de V i ens regalen un festival de tècniques de ramonage de totes mides i de díedre. El segon i començament del tercer llarg s'endinsa dintre de la paret, tot un espectacle.
El descens és fa per la mateixa via en ràpel. Via molt recomanable.
Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

arribant a la R1

passos en díedre per entrar a la profunda xemeneia del segon llarg

a la xemeneia del segon llarg

inici del tercer llarg

arribant a la R3

FOTOCIM