diumenge, 27 d’octubre del 2013

GORGES DE TODRA 4. JARDINS D'ETE. Via MILLE ET UNE PREMIÈRE

19/10/13. Avui la intenció és de fer metres, hem descobert una via al jardins d’etè què després de fer el primer mur va a buscar l’aresta què porta al cim ben visible, amb un desnivell de 500m. La zona dels jardins d’etè, és un batibull de vies què amb l’era de parabolització s’han trepitjat i canviat itineraris, ajuntat amb la informació confusa fa difícil de seguir o encertar les vies.


RESSENYA
El nom de la via ho diu tot, “Mille et une première” parabolitzada per Guy Albert l’any 1995, sobre la via “Merle Blue”.
La via ha resultat un festival de plaques amb una dificultat còmoda de V amb algun pas de V+, metres i metres plaents.
Amb quatre llargs fem el primer ressalt què ens deixa a una feixa, després de dubtes anem cap a la dreta primer caminant, després grimpant uns metres per superar un collet a l’esquerra. Trobem un altre gran feixa, anem a buscar el coll que hi ha al peu de l’aresta. Un cop a l’aresta no veiem, cap parabolt? Tornem a dubtar i al final ens endinsem al terreny d’aventura ?, quan porto uns 30m navegant trobo a l’esquerra tres ponts de roca fets pols, on fem la reunió. Un altre llarg seguint l’aresta fins a muntar la R2, quan vaig pujant el Jaume torn a trobar la línia de parabolts al fil de l’aresta. Els parabolts venen de la dreta, així què no cal anar al coll i buscar la continuació a la dreta de l’aresta.
Al següent llarg trobem uns passatges mantinguts de V+, fem la reunió a sobre una savina què pot servir de referència. Dos llargs més plaents ens portem al final de les dificultats.
El descens el fent caminant pel darrera, trobarem fites. Mateix descens què el Pilier de Couchant. 1:30h tranquil·lament.
Molt bona via per fer metres plaents d’escalada, de les què no vola que s'acabi.
Via Equipada, cal portar cintes exprés, un joc de friends i tascons per si no seguim la línia a parabolts en algun moment.
Per: Jaume Galban i Joan Asín.

tibant al primer llarg

bona placa al segon llarg

segueix el festival, tercer llarg

desplom per entrar a la R4

arribant a la R4

R4

per terreny d'aventura al inici de l'aresta, a la segona part

seguim per terrenys d'aventura al sisè llarg

retrobem els parabolts al setè llarg, passatges de V+

vuitè llarg, sgueix la tònica

darrer llarg

FOTOCIM

descens

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Es veu una línia molt atlètica, ja veig que vau disfrutar de valent, enhorabona.

joan asin ha dit...

Jaume aquesta via és molt bona d'aquelles que no vols que s'acabi, llàstima del tram del mig.