diumenge, 15 de febrer del 2015

PENYA SEGAT(FALCONERA), GARRAF, Via CORSARIO

14/02/15. Dissabte amb el Jaume ens arribem al Garraf, només tenim temps per a una matinal.  En Jaume és coneix força bé aquesta paret Est de la Falconera, doncs és el seu terreny de joc (en solitari) quan te poc temps per escalar.

Penya Segat Falconera, cara Est, Garraf
Anem tatxant vies i avui sense dir-se res, els dos portàvem la mateixa idea, la via Corsari.

A dreta de l’esperó del mar trobem una gran placa de roca vermella desplomada, tallada per fissures i filera d’expansions amb aspecte tètric. La Corsari va per la dreta i a l’esquerra d’una mena de contrafort/agulla enganxada a la paret amb aparença descomposta.
ressenya
El Primer llarg comença per una fissura/bavaresa per on pujarem fins a l’esperó un seguim per la placa un pel desplomada fins a la R1 a la  dreta 30m. El llarg està totalment equipat amb espits, podrem apurar el lliure al gust, sinó A0 o Ae.
El segon anem per un díedre ajagut en tendència a la dreta, quan acaba pugem directament per la placa, un cop superada el terreny s’ajeu i anem a buscar la R2 30m.
El tercer llarg surt directament per la placa on trobarem tres ressalts, amb preses romes, podrem apurar el lliure fins a 6a+/b o en combinat lliure i A0/Ae.R3 20m.
El quart llarg va per una placa vermellosa, trobem un pas molt llis què podem passar amb A0 un cop a l‘aresta pugem per la placa de l'esquerra fins que s’acaben les dificultats, en aquest darrer tram un alien verd o similar pot anar-hi bé. R4 30m.
Bona via de continuïtat totalment equipada amb expansions. Cal portar 12/15 cintes exprés, algun micro pel darrer llarg, un estrep opcional. Dificultat obligada V/Ae.
El descens l’hem fet caminant per l’aresta Est, trobarem un passatge equipat amb una corda.

Per: Jaume Galban i Joan Asín
a la marcada fissura del primer llarg

al ressalt per entrar a la R1
al segon llarg

al ressalt del segon llarg

al tercer llarg

tercer llarg

fotorecord

a la placa del quart llarg

FOTOCIM

tram equipat amb corda al descens de l'aresta Est

2 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Bona escala, i també una bona explicació. La deixem amb les pendents. Felicitats!!

joan asin ha dit...

Manel Ita queda una bona vía.