diumenge, 29 de març de 2015

MONTSERRAT, MIRANDA DE LA PORTELLA INTEGRAL CARRERAS-NICOLAU,CADE. PORTELLA GRAN, Via LAPÒNIA

28/03/15. Aquest dissabte quedem amb el Josep per a escalar a Montserrat, escollim dues vies què és poden enllaçar. Comencem per la via Carreras-Nicolau, a l’Agulla de les vuit, dos llargs de corda per una xemeneia amb un primer llarg combinat en lliure i Ae i un segon en lliure amb una entrada de V+ què ens porta al coll entre l’Agulla de les vuit i la Miranda de la Portella on muntem la R2. Des del coll seguim per la via CADE, sortim en flanqueig fins a l’esperó on trobem uns passatges d’Ae per sortir a una placa què ens porten a la R3 al peu d’un fissura. El darrer llarg sortim amb un passatge d’Ae i després anem a l’esquerra a buscar un díedre què ens porta al cim. Les dues vies estan equipades, nosaltres hem posat però un Camalot del 1 al primer llarg, un 0,75 al segon i un del 2 al quart, amb 10 cintes exprés farem.
Fem un ràpel de 20m per la cara nord i anem a buscar una canal què ens porta a peu de via un curt ràpel per salvar un ressalt , en deixa al camí que resseguim fins a trobar la canal què ens porta a l’inici de la via Lapònia.
Aquesta via ja s’ha convertit en una clàssica, amb un primer llarg espectacular. El segon per una placa tot i una aparença de ser més fàcil no val abaixar la guàrdia, trobem un desplom on fem A0 al mig. El tercer llarg segueix per placa a buscar l’esperó fins a un desplom què passem en Ae. El quart llarg de tràmit, fem un primer ressalt per sortir a unes rampes fàcils què ens porten a peu del darrer ressalt. El darrer llarg és curt, vertical i amb bons còdols. La via està totalment equipada, caldrà portar 17 cintes exprés.
En resum una  aprofitada matinal, amb dues vies equipades i bona companyia.
Des del cim de la Portella ens hem recreat una estona mirant les vistes de la regió de les Agulles.

Per: Josep Santasusana i Joan Asín.
ressenyes
primer llarg Carreras Nicolau
segon llarg
seguim per la CADE
pas d'Ae al darrer llarg
primer llarg via Lapònia
sortint a l'aresta primer llarg
arribant a la R2
inicia tercer llarg
al desplom del tercer llarg Ae
a la R3
darrer llarg
FOTOCIMS, MIRANDA I PORTELLA

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

La Carreras Nicolau combinada amb la CADE és una línia molt atractiva, a mí la segona tirada em va semblar potent, sobretot a l'inici amb la roca trencadota...

joan asin ha dit...

Jaume si comences amb oposició resulta més fàcil., tot i així V+ del bo. Salut

Anònim ha dit...

Dono fe de l'estat precari de la roca en el primer llarg de la Carreres Nicolau.
Joan, ho sento: A sobre que m'acompanyes en la meva reentrée, una mica més i t'apedrego!

Josep

joan asin ha dit...

Josep deus voler dir el segon llarg...

Anònim ha dit...

Ui si, perdó, el segon llarg volia dir...