divendres, 3 de juny del 2016

RIPOLLÈS, COLL ROIG, Via DERSU UZALA

2/06/16. Entre boires arribem al Coll Roig, els núvols estan en dansa sense aclarir, cap a on evolucionarà. La predicció però avisa de tarda amb xàfecs al Pirineu. Ens deixem engolir pel paisatge i la tranquil·litat, verd, boires i parets de calcari, hi ha un cotxe i se sens picar......sense presses anem preparant el material, un airet fred ens avisa què cal portar màniga llarga.
En Juan Carlos no ha escalat encara en aquesta paret, escollim la via Dersu Uzala (bona per tastar aquest calcari).
Cada cop què arribo al coll em dona la sensació d’entrar a un Parc temàtic d’escalada, trobarem els camins fressats, marcats i equipat si cal, algun grao. Les vies (més repetides) pràcticament equipades amb químics i algun parabolt, podem portar algun friend per a completar algun passatge. La roca un calcari de luxe on alternarem passatges, en plaques/canalons d’adherència  i atlètics (bústies i fissures).
La via té quatre llargs de corda, el primer ens serveis per escalfar per placa fissurada i algun pas d’adherència. El segon llarg comença amb un passatge en adherència on cal tenir fe amb els peus, després és va deixant fer fins a una fissura en diagonal de dreta a esquerra, bona per pujar en bavaresa, tram atlètic. De la R2 haurem de fer un canvi de reunió per una feixa. El tercer llarg comença per una placa en flanqueig ascendent de preses petites i alguna adherència (6a) fins a un díedret què ens porta a l’aresta, seguim per plaques fins a trobar la R3. Podem fer un altre canvi de reunió o fer el llarg seguit com hem fet nosaltres, caminem per una feixa i anem a buscar l’esperó de l’esquerra per on pujarem fins el cim de l’agulla. El descens el fem per la canal vessant sud què surt del coll entre les dues agulles (també podem fer un ràpel per la vessant nord).
Els núvols segueixen evolucionant i ennegrint-se, anem baixant tot i què volíem fer un altre via ho deixem estar per avui.
De tornada al cotxe seguim sentint picar...algun nou projecte sens dubte.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.


primer llarg
primer llarg
passatge clau del segon llarg
a la bavaresa final del segon llarg
a la placa del segon llarg
a la bavaresa del segon llarg
passatge de 6a a l'inici del tercer llarg

tercer llarg
a l'aresta del quart llarg
quart llarg
arribant a la R4
FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aquí encara no hi he anat, però pensava que era un sector mes d'hivern. No pares Joan !

joan asin ha dit...

Jaume hauràs d'ampliar la memòria dels disc dur per apuntar totes les pendents, je,je. Aquesta zona està alta i és pot anar.

Anònim ha dit...

Vàreu tenir ombra?? gràcies!