diumenge, 4 de setembre del 2016

CAMARASA, PARET DEL DISPENSARI. Via PAT GARRET, XEMENEIA GUTÍERREZ RUÍZ

3/09/16. Seguim amortitzant l’ombra de Camarasa en un altre dia de forta calor.
Avui teníem què ser quatre però al final hem quedat tres, en Jaume tenia angines. Amb el Josep Estruch escalarem junts per primer cop el Juan Carlos i jo mateix.

Comencem per la via Pat Garret, la via està totalment equipada  amb parabolts, tot i què podem afegir algun friend mitja a l’inici del segon llarg i al tercer en algun punt. El primer llarg és molt mantingut i una mica desplomat què convida a l’A0. Al segon llarg he volat acompanyat d’una llastra què ha cedit a l’agafar-me sort què anava de segon i tot ha quedat en un ensurt només, el llarg és va deixant fer millor. El tercer llarg segueix la mateixa tònica, hi ha dos passatges on “apreta” més passatges atlètics. Hem baixat per la mateixa via en dos ràpels un de 50m de la R3 a la R1 i un altre fins a terra. En resum una via equipada on podem adaptar-la al nostre grau fins el 6b, obligat V+/Ae. Quan rapelàvem estaven pujant el Xacó, Jordi Font i Xavi Díez.
Canviem de registre i anem a la Xemeneia Gutiérrez Ruíz. Aquesta via està equipada amb espits i algun pitó, haurem d’afegir friends fins el Camalot del 3.
El primer llarg de placa amb roca polida i què ens ha semblat més difícil del què marca la ressenya original.  El segon llarg surt a la dreta a buscar una fissura per on pujarem en bavaresa  fins què anem a l’esquerra  per entrar a la canal-xemeneia on trobarem la R2 15m. El tercer llarg és pròpiament el de xemeneia amb un passatge força estret al final, amanit a la sortida amb terra i herba abans d’arribar a la R3. El quart llarg és molt curt 10m supera un marcat desplom, el primer espit costa d’agafar, A0/V+. De la R4 pugem un tram selvàtic fins a trobar el camí de baixada, també podem baixar amb ràpel per la via. Una via on tot estar bastant equipada haurem de posar flotants, amb bons passatges atlètics, llàstima d’algun tram herbós.
En resum dues bones vies cada una amb el seu estil, en un dia xafogor.
Per: Josep Estruch, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín

primer llarg Pat  Garret
inici segon llarg
tercer llarg

FOTOCIM 1
primer llarg xemeneia Gutiérrez-Ruíz
arribant a la R1
espectacular segon llarg
Josep en plena xemeneia
i al passatge estret
darrer llarg

FOTOCIM 2

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Un parell de bones vies, i dures !! llàstima de mal de coll, vaig arribar a casa i al llit amb fred ...suposo que era la febre i no em vaig aixecar fins les tres.

joan asin ha dit...

Ei Jaume a recuperar-se, un altre dia serà