dimecres, 17 de maig del 2017

PIC ANETO 3404m. CANAL ESTASEN.

15-16/05/17. Ja havia donat per acabada la temporada d’esquí de muntanya, però una proposta del incansable Oriol Guach d’anar a la Madaleta, fa què torni a treure els esquís. L’idea és anar a l’Aneto però pujant per la canal Estasen, també s’apunten els Jaumes Fort i Rovira.
El dilluns a la tarda sortim cap a la Renclusa, arribem a les 21h just per sopar.
El matí s’aixeca espectacular, la neu esta durà i acabem posant ganivetes, ens traiem els esquís per baixar del “Portillon Superior” per anar a buscar la gelera, al fons ja veiem l’Aneto. Seguim fins el coll de Corones on fem una parada, coincidim amb l’Oriol  ,el Jaume i el Jepan tot una agradable sorpresa. Del coll de Corones hem de desgrimpar fins a la gelera i enfilem cap a la canal. La neu està tova i aprofitem la traça dels companys què van al davant. Quan acaba la canal encara queda un tram d’anar grimpant fins el cim, per canals i arestes, amb ambient.
Després de les fotos de rigor, fem el pas de Mahoma amb els esquís a l’esquena. El descens el fem per Aiguallut, a la part alta encara és deixa fer però a mida què anem baixant és va posant més pesada. La neu arriba fins el Pla d’Aiguallut després ens queda una hora llarga caminant fins a la Besurta.
Una ascensió molt recomanable.
Per: Oriol Guach, Jaume Fort, Jaume Rovira, Joan Asín.

arribant a la Renclusa





















FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! una fantàstica travessa.

joan asin ha dit...

Un bon final de temporada per mi,el altres companys encara en faran alguna més.