dijous, 31 d’agost del 2017

PEDRAFORCA. DENT DE CABIROLS. Via ALTIVI FLUNCH.

28/08/17. Tot cercant l’ombra anem a la via Altivi Flunch de la Dent del Cabirols, quedem amb el Marc i també s’apunta en Joan. És la darrera què em queda per tatxar de la Dent del Cabirols. La via té quatre llargs força mantinguts i un darrer de tràmit per sortir de les dificultats. Una via variada què cal anar digerint poc a poc, trobarem de tot, plaques on cal progressar en adherència, díedres, desploms i fissures. Les plaqués estan equipades amb espits i els díedres i fissures pràcticament netes, el desplom del tercer llarg està totalment equipat.

DADES

Primera ascensió: 1986.
Per: C.Albesa, M.Antolín, E.López.
Equipament: espits i pitons.
Material: 18 cintes exprés, joc de friends fins el Camalot 3, estrep.
Orientació: Nord oest.
Dificultat: 6b/Ae.Obligat V+/Ae.
Roca: Calcari.
Escalada: Variada, trobarem passatges atlètics, d’adherència i d’artificial.

Aproximació: Del Refugi Lluís Estasen, agafem el camí què porta a la tartera de l’Enforcadura. Quan passem per la tartera què baixa de la Dent del Cabirols, pugem per l’esquerra, corriol amb fites.Temps, 45minuts/1hora.

Descens: Del arbre de la R5, pujarem per una canal i passarem a l’altre vessant desgrimpant, fins una canal on trobarem la instal·lació d’un ràpel fins a una feixa a l’esquerra trobarem un altre instal·lació aquest segon de 55m. Remuntem una mica a buscar la bretxa amb l’agulla Gopal-ji , desgrimpem (cadena) i Ràpel de 50m, baixem per la cornisa què ens deixa a peu de via, retornem per la tartera.

Primer llarg, per placa molt llisa equipada amb espits l’itinerari va buscant les debilitats de la paret i fissures. R1 30m, V+/A0 o 6b/6a.

Segon llarg, sortim a l’esquerra per uns cornisa per pujar per un díedre en bavaresa a l’inici, quan arribem al gran díedre en arc de via Cerdà Albert hem trobem un passatge atlètic desplomat per accedir  a la gran placa què flanquegem a l’esquerra amb una bona dosi d’adherència. R2, 40m, V+.

Tercer llarg, seguim per un díedre amb passatges atlètics a equipar fins a trobar el desplom  on progressem en artificial fins a la R3, 30m, V+/Ae.

Quart llarg, sortim per una placa per accedir a un desplom molt atlètic, un cop superat trobem dues fissures seguim la gran fissura de l’esquerra què ens porta a l’esperó, on trobem la R4, 40m, 6a (A0), V.

Cinquè llarg, superem un ressalt per entrar a una canal fàcil fins a un arbre, R5, 20m, IV,III.

En resum una de les bones vies de la Dent de Cabirols. Recomanable.

Per: Marc Busquets, Joan Brunet, Joan Asín.
primer llarg
primer llarg
primer llarg
arribant a la R1
segon llarg
segon llarg
segon llarg
arribant a la R2
a la R2
arribant a la R3
arribant a la R3
quart llarg
quart llarg
quart llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

edunz ha dit...

bones, encara s'hi troba l'alien verd encastat a l'L1? en tot cas, està a bon lloc!

joan asin ha dit...

Si Edu encara està i va força bé...