divendres, 22 de setembre del 2017

MORRO PLA, via MAITE MONTILLA VILCHES. CAP DE GUERRER, via OCELL GARRATIBAT

21/09/17. Avui els companys (la Isabel i l’Antonio) tenien temps només per una matinal, així què anem cap a Agulles. Aparquem a can Massana i fem l’aproximació fins a la regió de Frares, passant pel Refugi d’agulles i pujant per la canal ampla, gafant el trencall a la dreta amb marques blaves el seguim fina el coll el Morro Pla. Baixem per canal, vessant sud, i amb intuïció anirem fins el peu de via petita fletxa picada.

La via Maite Montilla Vilches, té tres llargs de corda, el primer segueix un esperó d’un contrafort, superant un desplom. El segon llarg, segueix una placa mantinguda, força equipada, primera expansió alta, trobem un tram més vertical al mig, possible Ae, l’entrada a la reunió és en flanqueig per sota d’un desplom, R penjada. El tercer llarg, curt,  comença amb un passatge atlètic, millor per la dreta de les assegurances, després s’ajeu i arribem al cim. El descens amb un ràpel de 30m per la vessant nord.
La via està totalment equipada, passarem amb 10 cintes exprés, algun friend i estrep opcional, bagues per savines.



primer llarg
segon llarg
segon llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
arribant al cim
FOTOCIM
Fem el ràpel i la Isabel ja marxa, anem plegats fins el Refugi i amb l’Antonio ens animen a fer la via Ocell Garratibat al Cap de Guerrer.

Aquesta via té dos llargs de corda, per placa amb assegurances justes, espits-burins què cal cercar i evitar anar als  parabolts de la via UME propera. La via és exigent en el seu grau, el desplom del segon llarg la tercera assegurança allarga.
Descens amb un ràpel de 30m per la vessant oest.

Per: Isabel Notivoli, Antonio Gómez, Joan Asín.


primer llarg
segon llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Us endueu un bon parell de vies, enhorabona !

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume