diumenge, 17 de desembre del 2017

MALANYEU. PARET DEL DEVESÓ. Via AROMES DE MALANYEU.

16/12/17. Avui toca col·lectiva STAE-CE Àliga, amb el fred i els compromisos de les dates hi hagut baixes, però tot i així ens hem reunit una vintena. La temperatura és baixa i ens hem anat trobant al Rosal per esmorzar i allargar-lo una mica més, tot i així quan hem arribat a la Malanyeu la paret del Devesó encara està a l’ombra. Ben abrigats ens arribem a la paret just quan el sol ja comença a guanyar la partida. Ens hem repartit en varies cordades a les vies dels Cules, Adéu Espanya, la Carla....

Avui també bé el Rafel Martínez (junior), el 2013 també vam fer cordada amb el Joan Carles Mompel a la via Senzills, però al primer llarg és va quedar sense forces als braços, quatre anys després el Rafel està fet un BOU, deixant el llistó ben alt  avui, enhorabona Rafel.

Malanyeu te dues cares amb vies equipades i altres d’aventura què aprofiten les possibilitats de paret per assegurar-se amb ponts de roca, friends i tascons, aquesta va ser l’essència de l’escalada. La via Aromes de Malanyeu ens retorna a aquesta essència. Tres llargs de corda semi-equipats amb ponts de roca i algun pitó on haurem d’anar buscant l’itinerari i afegint assegurances, deixant una escalada entretinguda i mantinguda en el V-V+, amb algun passatge més difícil de 6a-.

Escalada de placa què va enllaçant fissures, cal destacar el flanqueig del darrer llarg a equipar abans d’arribar a la R3. Nosaltres al primer llarg hem seguit un tram per altres vies de esquerra, arribant a la R1.

DADES

Primera ascensió: 5/03/2016
Per: Jordi Castellà, Dani Castellà
Equipament: Semi-equipada amb ponts de roca i algun pitó.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins #3, joc d’aliens, tricams, tascons.
Roca: Calcari.
Dificultat: V+/6a- obligat 
Descens: Caminant, remuntem per canals herboses fins a l’aresta on anem cap a l’est a buscar el PR què ens retorna a Malanyeu.

Una bona via amb essència d’escalada a Malanyeu, entretinguda i com no, “curta, intensa què no est deixa indiferent”.

Per: Miquel Montserrat, Rafel Martínez, Joan Asín.

Al migdia ens retrobem a la Malanyeu i compartim un dinar de carmanyola tot comentant la jornada i preparant nou projectes com sempre.  

primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
tercer llarg
FOTOCIM


FOTOGRUP

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per la trobada! veig que heu rejovenit la colla, almenys avui anaves amb un parell de companys força mes joves !

joan asin ha dit...

Si Jaume tot un goig escalar amb noves generacions, què van amb moltes ganes.