diumenge, 24 de febrer del 2019

ABELLA DE LA CONCA. ROCA VIELLA. Via LO GALL PINTÓ

23/02/19. Aprofitant què és el darrer cap de setmana què és pot escalar a la Roca Viella d’Abella de la Conca, aprofitem per anar-hi amb el Xavier què no ha escalat en aquesta paret i el Jaume. Tenim dubtes de la via a fer, però esmorzant ens decidim per la via Lo Gall Pinto. Aquesta és una via molt ben trobada, amb una dificultat mantinguda en el V grau amb un tercer llarg en flanqueig a la dreta més exigent en algun pas de V+. Va per plaques fissura-das , amb passatges atlètics.
El dia ha estat esplèndid, totalment de primavera i això què estem a final de febrer, mes hivernal per excel·lència ??, els ametllers ja estan flòrids , això no és normal.
Una de les vies més bones de la Roca Viella en el seu estil de via equipada (Love Climb)


DADES

Primera ascensió: 6/04/2013
Per: Juan Gutierrez, Sergi Rosell .
Equipament: Via pràcticament equipada amb parabolts, pitons i ponts de roca.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins #1, tascons.
Difultat: V+. Obigat V/Ae
Roca: Calcari molt bo.
Orientació: Sud.

Aproximació: Abans d'arribar a l'Abella de la Conca trobem una pista asfaltada a mà esquerra la seguim fins que s'acaba l'asfalt, a partir d'aquí ja veiem la paret a mà dreta, buscarem un lloc per aparcar. L'aproximació és evident. 

Descens: per la vessant nord amb des-grimpada i una corda fixa, seguim un camí en direcció a l’oest fins a un coll on baixem cap el sud què ens porta al camí d’aproximació.



primer llarg

primer llarg

arribant a la R1

segon llarg

segon llarg

segon llarg

tercer llarg

tercer llarg

tercer llarg

quart llarg

sisè llarg

sisè llarg

setè llarg

FOTOCIM
-->

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi! de fótren's de fred a fer-ho de calor...el temps està girat! Una via divertida en una raconada tranquil.la, llàstima que ens la tanquin....