diumenge, 18 d’agost del 2019

"FALAISE DE SÉLOGE. Via BARNÉO. VANOISE.

16/08/19. Darrera activitat d’aquesta setmana per la “Vanoise”. Avui anem a la “falaise de Séloge”, una paret de plaques d’esquits cristal·lí amb una aparença granítica, recorda una mica a la Dent d’Orlu. La via Bornéo va ser la primera via oberta en aquesta paret, tot i ser una paret on cal anar en adherència, aquesta via alterna amb díedres i bavareses força interessants. Una via variada i on haurem de col·locar flotants als llargs 4,5,6 i 7 per a completar les assegurances. Via més exigent del què sembla a primera vista.
DADES

Primera ascensió: agost 1985.
Per: B. Grienenberger, J. Merel.
Re-equipada per: P. Deslandes.
Equipament: Pràcticament equipada amb espits/parabolts/pitons.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends fins Camalot 3, llargs 4,5,6,7.
Roca: Esquits cristal·lí. Aparença granítica.
Orientació: Sud.
Dificultat: V+.

Aproximació: De Bourg Saint Maurice cal anar en direcció Cormet  de Roselend, uns 17Km. Després de Chapieux i vall de Glaciers. L’accés els mesos de juliol i agost està regular, és pot passar abans de les 8:30h sinó “navette”. Aparcament al Xalet de Séloge. Retornem uns 500m i trobarem un corriol què puja a la paret “Retol”.

Descens: Caminant cap a l’ests, camí marcat i fites 30 minuts.

Els tres primers llargs son d’adherència, el quart és un llarg atlètic en bavaresa, el cinquè plaques d’adherència i en flanqueig a l’esquerra, el sisè supera un díedre amb passatges espectacular al final (passatge de l’espasa) i el darrer comença amb placa i després segueix per un díedre, nosaltres hem anat per la placa de la dreta (un altre via) i què surt pel mateix lloc en bavaresa.

Una via variada amb passatges espectaculars. Molt Recomanable.

Per: Pepe Rodríguez, Xavier Samsó, Joan Asín.
























FOTOCIM