dimarts, 27 d’agost del 2019

FULLATERA. Via "NI PEUR NI SUEUR"

26/08/19. Quedem amb el Felip què està de re-entre després d’una lesió per fer una escalada tranquil·la. Com estem a la Cerdanya ja tenim excusa per anar a la via “Ni peur ni sueur”, el divendres passat vam fer la seva veïna amb el Jaume. Avui tenim dues cordades al davant, el Jaume Salat amb un company i l’Anna i el Toni, aquesta via és bastant repetida pel què sembla.

L’aproximació és evident, un cop passat el poble de Carol de Porta, venint de Bourg Madame, fem 2,5 Km i un cop hem passat un túnel sota la via del tren, a l’esquerra hi ha un petit aparcament al costat d’un exclosa, una mica més endavant hi ha un central de l’EDF. Creuem la carretera i trobem una fita què ens porta fins a peu de paret, uns 5 minuts, què ens porten al peu de la via “Ni peur  ni sueur”, parabolts visibles.

La via té 8 llargs de corda amb un canvi de reunió al sisè llarg. La via va recorrent plaques ajagudes, amb adherència i una dificultat de III/IV+, amb algun ressalt amb passatges atlètics però amb bona presa en tot moment.

Via totalment equipada, passarem amb 14 cintes exprés, si xapem totes les assegurances. Orientació sud-oest.

El descens entretingut, un cop al cim trobarem unes fites què ens porta a un bosc on trobem marques taronges i fites què ens retornen a la carretera, al darrer tram trobem tres passatges equipats amb cordes fixes, temps uns 45 minuts.

Una via Love Climb, sense complicacions.

Per: Felip Linares, Joan Asín.




















FOTOCIM