dimecres, 19 de maig del 2021

SERRA DE SANT JOAN. Via DOMENEC FAURA.

18/05/21. L'Isidre Llorente em va passar la ressenya de la via Domenec Faura, oberta en memòria d'un company què ha marxat abans d'hora. La via és paral·lela a la via del Guillem de la Serra de Sant Joan. La via va cercant el pas per aquesta paret poc agraïda, trobarem un primer llarg entretingut i difícil i després caminarem per una feixa, un llarg de tràmit ens deixa al tram superior on trobem quatre llargs mantinguts. Placa al peu de via, totes les assegurances estan pintades de lila, els trams perdedors trobarem marques liles. Via  totalment equipada i dificultat no obligada, tot i així trobarem alguns passatges obligats i en algun cas caldrà assegurar-se.

Via recomanable en el seu estil.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


ressenya aperturístes

DADES

Primera ascensió : 2020
Per: Isidre Llorente, Diego Sánchez.
Equipament: totalment equipada amb parabolts, espits, pitons, ponts de roca.
Material: 18 cintes exprés, joc de friends fins #1, estrep, nosaltres només hem posat els totems groc i verd i alguna baga en arbres/savines.
Roca: Calcari.
Orientació: sud-oest, ombra fins mig matí.
Dificultat: 6b. Obligat V+/A0, (amb estreps i tramposa V/Ae).

AproximacióDe Coll de Nargó agafem la L-511-C-363 a Isona. Passat el coll de Boixols la carretera baixa, seguim fins a trobar una pista a la dreta (Montinessell, Els Prats, Sallent) seguim i agafem la pista a l'esquerra direcció Els Prats, passem un aparcament des d'on és va a les vies de la paret del repetidor, seguim una mica més i trobem un aparcament per a dos cotxes fita visible. Seguim les fites cap a l'est pel bosc fins a peu de via. És la mateixa aproximació què per la via del Guillem.

Descens: És recomanable baixar caminant. De la R7, baixem per la vessant nord per corriols en tendència a l'esquerra, a buscar la línia elèctrica, la seguim fins a un ressalt, què podem des-grimpar sense problema, també podem fer un ràpel (instal·lació). Seguim fins a la pista què ens porta a l'aparcament.

Primer llarg, és el més mantingut amb un inici atlètic (bavaresa), molt equipat vigilar el fregament.
Segon llarg, cal caminar uns 80 m fins a trobar la R2, marqués liles.
Tercer llarg, sortim per un esperó i després per terreny fàcil fins un ressalt per arribar a la R3 en un arbre.
Quart llarg, sortim directament per un mur desplomat (A0 o 6b), després en tendència a la dreta lleugerament, amb algun ressalt fins a la R4.
Cinquè llarg, sortim directament per un ressalt 1 pas A0 o 6b, un cop superat hem d'anar en tendència a la dreta poc equipament haurem de col·locar algun flotant , bagues en savines.
Sisè llarg, sortim directament a buscar una zona de blocs, passatge atlètic i entrem a la R6, llarg molt curt.
Setè llarg, sortim directament per un mur atlètic amb tres ressalts, anem a l'esquerra i en flanqueig anem a buscar un díedre desplomat on un passatge atlètic ens deixa a la R7 i cim.










CIM

FOTOCIM