divendres, 15 de juliol del 2022

Via PALAVAR-LES-FLOTS. PARET DE PALAVAR. AILEFROIDE.


11/07/22. La via Palavar-les-Flots, és una de les grans clàssiques de Ailefroide, una dificultat amable i 480m de recorregut. La via està molt concorreguda i avui ho hem patit, quan hem arribat a peu de via trobem quatre cordades fent cua, uff. Ens posem amb "mode" anar fent i seguim la comitiva.

La via té 12 llargs de corda amb una dificultat de IV/IV+ amb tres trams més difícils un desplom al primer llarg, al quart llarg i al setè d'adherència amb un passatge de V+. El descens és fa en sis ràpels, exigents on cal anar atents.

Per: Xavier Samsó, Jaume Galban, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1990.
Per: Sylvain, Catherine, Jean Michel Cambon..
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 16 cintes exprés 
Dificultat: V+. Obligat V/A0.
Roca: Granit
Orientació: sud-est.

Aproximació: D'Ailefroide hem d'anar a l'aparcament de sobre el camping a l'esquerra. Seguim el camí al Refugi du Sélé i enseguida trobem una fita a ma dreta, agafem un corriol què amb fota pujada ens deixa a peu de via. 30 minuts.

Descens: De la R12 flanquegem uns metres a la dreta i trobem una instal·lació de ràpels. El primer en tendència a l'esquerra per placa vertical. Segon ràpels també en tendència a l'esquerra. Tercer ràpel vertical per uns canal-díedre fins un arbre. Quart ràpel vertical instal·lació en una reprisa. Cinquè ràpel vertical, passem un sostre. Sisè ràpel de 50m. seguim caminant cap a l'est a buscar una canal (equipada) que ens porta al camí d'accés. Descens entretingut.






















FOTOCIM