dijous, 6 d’octubre del 2022

Via ARQUEOLOGIA TRANSMEDITERRÀNEA. PENYA-SEGAT DE LA FALCONERA. GARRAF.


5/10/22. Avui hem tingut aventura a prop de casa. Feia temps què tenia ganes de fer la via Arqueologia Transmediterrànea, costava de trobar company, però avui ha estat possible amb el  Josep Estruch (que ja l'ha fet fa anys) .

Aquesta via flanqueja la paret del Penya-segat de la Falconera per anar a buscar la via Chani per on surt, un recorregut de més de 300m, per terreny indefinit i molt poc equipat. Nosaltres només començar ja ens hem equivocat i hem acabat fent el flanqueig  de la via SAME. Dubtem però un curt llarg en baixada ens porta a la R del ràpel de la via A.T. Fem el ràpel i des-escalada fins a la R. El llarg de flanqueig dels ponts de roca un cop passat aquest hem pujat per un díedre/llastra i trobem una R amb un espit i dos parabolts PLX. Aquí han començat el dubtes i després de tres intents cercant l'itinerari, apostem per baixar una mica i seguir flanquejat, ho hem fet per sota de l'itinerari sembla, una placa i un díedre ens deixen a la R1 de la via CHANI, uff, per on seguim fins el cim.

Una via amb aventura assegurada difícil de seguir per terreny poc definit, trams atlètics, cal portar un joc de Friends fins C3.

Per: Josep Estruch, Joan Asín.

la ressenya no correspon al recorregut de la via

DADES

Primera ascensió: 2006.

Per: Dirk Höwing, Félix Núñez.

Equipament: testimonial una mica de tot.

Material: joc de friends fins C3, 10 cintes exprés llargues.

Difultat: V+.

Orientació: sud

Roca: Calcari

Informació: bloc caminos verticales


























FOTOCIM