dissabte, 21 de gener del 2023

Via TRANSTALÒS. PIC DEL TALÒS. ALÒS DE BALAGUER.

20/01/23 divendres. Avui és un dia diferent, toca escalar amb companys què estrenen jubilació. També ens acompanya el "Sebas" però com encara treballa ha de marxar.....cosa de la feina. Avui l'objectiu era esmozar-escalar-dinar i sobre tot parlar i recordar. El dia és fred i al final ens decidim d'anar a Alòs de Balaguer, a fer la via Transtalòs què els companys no han fet. Una via ideal per a un dia com avui, una dificultat de IV/V amb dos passos de V+ (no obligats), on tots el llargs tenen el seu passatge....

Tot i el fred al sol hem estat força bé. Una bona jornada amb bona companyia què repetirem.

Per: Agustí Pallarès, Alfons Esterlich, Joan Carles Mompel, Joan Asín.



DADES:

Primera ascensió: 4/12/19
Per: Isabel Notivoli, Josep Estruch, Joan Asín.
Obertura: 2 primers llargs 13/11/19, fins el cinquè llarg 23/11/19.
Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.
Equipament: pràcticament equipada amb parabolts, pitons i ponts de roca.
Material: 10 cintes exprés. Joc de friends fins Camalot 2 per a completar les assegurances.
Dificultat: V+. Obligada V/A0.
Roca: Calcari.
Informació: bloc joan asín

Aproximació: Del final de la pista què ve d’Alòs de Balaguer on aparquem al peu de les parets, pugem directament per corriol (sinuós) i anem a la dreta a buscar una tartera per on pugem directament fins a peu de la paret. Hi ha una petita fletxa picada de la via Cabró de bloc, la Transtalòs comença just a la dreta dos TT i fletxa picada.

Descens: De la R6 (cim) anem uns metres a la dreta i fem un ràpel de 30m justos per la vessant nord fins a una tartera. Baixem per la tartera fins a una canal i remuntem per un tram boscos fins a la feixa on comença la via Tatocao lo gall. D’aquí baixem pel camí marcat amb fites què ens porta a l’aparcament.


Primer  llarg, pugem un primer ressalt i anem a la dreta a buscar un díedre per on pugem fins a la R1 dos parabolts, 50m.

Segon llarg, sortim directament a busca l’arest per unes plaques què van guanyant verticalitat, un cop a l’aresta seguim per la placa de la dreta, passatges atlètics, fins a la R2 dos parabols, 40m.

Tercer llarg, segueix una aèria aresta fins a trobar la R3, un parabolt i baga en arbre (segon ràpel cabró de bloc), 50m.

Quart llarg, creuem una canal i seguim per una placa, un cop superada anem en tendència a l’esquerra direcció a una gran canal per on pujarem, tram brut fins a la R4 on entrem per una placa una mica abans per evitar la canal, dos parabolts, 50m.

Cinquè llarg, sortim a l’esquerra i trobem dos curts passatges de placa, un cop superades anem a la dreta i pugem per un díedre-esperó, fins a reunió de la via cabró de bloc. R5,  2 espits, 1 parabolt, 20m

Sisè llarg, sortim a la dreta i pugem per un díedre fins a l’aresta què seguim fins el cim, R6 arbre, 50m.



primer llarg


segon llarg



tercer llarg



quart llarg


cinquè llarg


sisè llarg


FOTOCIM