dilluns, 8 de juliol del 2024

Via TERROR TACTYL. MIRADOR DE GRESOLET. PEDRAFORCA.


8/07/24. El dissabte 6 va fer  tres anys de l'accident què vàrem tenir amb el Juan Carlos a la  via ESCALADORS ASIMPTOMÀTICS . Avui quedem per a escalar......mica en mica tornem a la normalitat.

Anem a la via TERROR TACTYL al Mirador de Gresolet. El 2009 vaig fer la via Ventana Indiscreta, una curiosa paret on cal rapelar per arribar a peu de via.

La via està totalment equipada amb parabolts, trobarem quatre llargs de corda més un de sortida equipat amb corda fixa. El segon llarg és el més exigent. Sense aproximació ni retorn. La via està a l'ombra, ideal per l'estiu.

Per Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Equipada per: Isabel Notivoli, Josep Escofet, Jean Charles Peña.

Equipament: totalment equipada amb parabolts.

Material: 14 cintes exprés, algun friend opcional.

Dificultat: 6a-, 5c/A0 obligat, aconsellable deixar una baga llarga a la R2 (a la baixada) per assegurar l'entrada a la reunió.

Orientació: nord

Roca: Calcari.

Aproximació: de Saldes anem al Mirador de Gresolet on aparquem el cotxe. Per accedir als ràpels hem d'anar a l'esquerra del Mirador, baixar per l'herba a buscar una corda fixa, lligada en un arbre què ens porta a la R4. Ràpel de 30m fins a la R3. Ràpel 50m fins a la R1 atenció a buscar la R a la dreta sota d'un desplom. Un altre ràpel fins a peu de via? poc definit millor fer R0 en un parabolt a la dreta.

Primer llarg, comença per una placa ajaguda què va agafant verticalitat, darrer tram vertical, haurem d'anar seguint els parabolts.

Segon llarg, flanqueig a l'esquerra i seguim per placa vertical (desplomada) amb passatges atlètics, després la dificultat baixa una mica fins a l'entrada de la R2 amb una placa d'adherència difícil, és d'agrair deixar una baga llarga a la baixada en la R2.

Tercer llarg, passatge atlètica a l'inici i després la dificultat baixa, escalada agraïda en placa .

Quart llarg, amb una dificultat mitja de placa amb bones preses.

Cinquè llarg, seguim la corda fixa i pugem a la barana del Mirador.


primer llarg

R2



segon llarg



tercer llarg



quart llarg





FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! això de començar rapelant mai m'ha agradat...però veig que la via està prou be. Sovint, però, aquesta paret reté molta humitat i la roca sol relliscar, la vau trobar ben seca?

joan asin ha dit...

La roca estava seca,algun punt mullat però no molestava